Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 27/07/2015 00:00

  Nepal, 3 maanden na de aardbeving

  Op 25 april trof een verwoestende aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter, de bevolking van Nepal. Zo’n 5,6 miljoen mensen raakten bij deze aardbeving op de één of andere manier betrokken. Drie maanden later maakt het Rode Kruis de balans op. Ondanks grote inspanningen is er nog steeds veel werk voor de boeg. Het moessonseizoen maakt de hulpverlening er niet makkelijker op.

  8.844 doden. 800.000 vernielde huizen. Het zijn cijfers die weinig aan de verbeelding overlaten. De aardbeving van 25 april 2015 was de zwaarste in Nepal sinds 1934. Op 12 mei volgde er een tweede aardbeving, met een kracht van 7,3 op de schaal van Richter, die de situatie nog erger maakte.

  Het Nepalese Rode Kruis en de Internationale Rode Kruisfederatie (IFRC) werken sindsdien onvermoeibaar om medische hulp te verlenen, onderdak te voorzien en veilig water te verdelen. Omdat men op voorhand wist dat er op een bepaald moment een aardbeving zou komen, had het Nepalese Rode Kruis al hulpmiddelen voorzien voor 100.000 mensen, die na de ramp snel ingezet konden worden.

  Ook Vlaanderen springt in de bres

   

   

lees alle updates