Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 13/05/2015 00:00

  Meer dan 80 doden na nieuwe aardbeving

  Een tweede zware aardbeving in Nepal kostte gisteren het leven aan 83 mensen. De beving, met een kracht van 7,4 op de schaal van Richter, zorgde volgens de lokale overheden ook voor 2.000 gewonden. Omdat de aardschok nog een tiental grondverschuivingen veroorzaakte, wordt gevreesd voor nog meer slachtoffers.

  Maude Froberg, woordvoerster van het International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC), was onderweg naar Tatopani dichtbij de Tibetaanse grens toen de nieuwe aardbeving toesloeg: “We bevonden ons in de bergen. Het was echt angstaanjagend omdat er ook nog verschillende naschokken plaatsvonden. We voelden dat er ieder moment een grondverschuiving kon gebeuren.”

  Het Canadese Rode Kruis-team in Dhunche zag en filmde een grondverschuiving in de buurt van hun veldhospitaal.

  Martin Faller, head of operations van het IFRC, verklaart dat de combinatie van regen en naschokken de job van hulpverleners er niet makkelijker op maakt: “De nieuwe aardbeving zorgde voor een nieuwe klap bij heel wat mensen die al getroffen waren door de schok van 25 april. Deze mensen zijn doodsbang en hebben overduidelijk hulp nodig om het trauma te verwerken.”

  Doe online een gift of via BE53 0000-0000-5353 met vermelding ‘Nepal’.

   

lees alle updates