Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 11/05/2015 18:17

  Meer dan 387.000 mensen geholpen, maar de nood blijft...

  Twee weken geleden beefde de aarde in Nepal. De aardbeving kostte het leven aan meer dan 8.000 mensen en honderdduizenden mensen verloren hun huis. 

  387.000 mensen geholpen

  Rode Kruis zorgde direct na de ramp voor noodhulpgoederen en noodonderdak. Wat betekent dat in cijfers? We hielpen voorlopig meer dan 387.000 mensen. Met de hulp van 5.000 vrijwilligers boden we onder andere tijdelijk onderdak (16 kampen), dringende eerste hulp (143.663 mensen verzorgd), zeilen en dekens (31.901 stuks uitgedeeld), noodhulp- en hygiënische kits (54.693 kits verdeeld), tabletten en ORS-zakjes voor veilig water (378.962 stuks uitgedeeld), …

  De voorbije week reden dagelijks vrachtwagens met hulpgoederen vanuit Kathmandu naar de 14 zwaarst getroffen districten waar Rode Kruis actief is. Zo werd uit de noodstock van Rode Kruis beschuttingsmaterialen ingevoerd om onderdak te bieden aan vele daklozen. Door aanhoudende regen zijn er meer grondverschuivingen en wegverzakkingen waardoor de wegen steeds moeilijker begaanbaar zijn.

  Regenseizoen op komst

  In juni zal het regenseizoen in alle hevigheid losbarsten en daardoor zal ook de hulpverlening voor de meest afgelegen dorpen en berggebieden moeilijker worden. Daarom vertrekken vrijwilliger nu op verkenningsmissies. In afgelegen gebieden treffen ze nog altijd gezinnen aan die nog geen hulp hebben gekregen. Opeengepakt en schuilend onder een zeldzaam stuk plastic dekzeil.

  De omstandigheden zijn zwaar en een goed onderdak is van vitaal belang. Rode Kruis zet zich extra in om deze ergste noden te beantwoorden. Maar we denken ook al aan de toekomst en bereiden ons voor op bouw van aardbevingsbestendige huizen.

  Help ons helpen! Doe online een gift of via BE53 0000-0000 5353 met vermelding 'Nepal'.

lees alle updates