Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 18/05/2015 08:16

  IFRC verhoogt vraag tot hulp

  De Internationale Rode Kruisfederatie (IFRC) heeft een nieuwe oproep gelanceerd om de huidige noodhulp in Nepal te verhogen.

  De federatie haalde wereldwijd tot nu toe zo'n 32 miljoen euro op, maar gezien de tweede aardbeving vorige week, is er meer nodig. Het IFRC roept nu op om 81 miljoen euro in te zamelen zodat het de komende twee jaar meer dan 700.000 mensen ter plekke kan helpen en ondersteunen.

  Elhadj As Sy, secretaris-generaal van het IFRC, vanuit Nepal: "Het aanbieden van onderdak, gezondheidszorg, drinkbaar water en sanitair blijft onze prioriteit. Onze donors zijn al bijzonder genereus geweest, maar gezien de recente noden hebben we meer nodig om op lange termijn voor een herstel in dit land te zorgen."

  Doe een gift of via BE53 0000-0000-5353 met vermelding ‘Nepal’. 

lees alle updates