Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 29/04/2015 10:45

  “Iedereen heeft hulp nodig, iedereen is bang”

  Internationale hulpverleners hebben het nog altijd moeilijk om de getroffen bevolking van Nepal te bereiken. De districten buiten de Kathmandu-vallei zijn vaak enkel toegankelijk via steile bergwegen, die er na de aardbeving slecht bij liggen. Bepaalde regio’s in het Himalayagebergte, nabij de grens met Tibet, zijn zelfs alleen toegankelijk per helikopter.

  Ondertussen wordt de gigantische schaal van de ramp steeds duidelijker: volgens de laatste cijfers zijn er 80.000 huizen vernield. 41 Nepalese districten zijn getroffen door de aardbeving van zaterdag. Dat wil dus zeggen dat zeer veel mensen geen onderkomen meer hebben. Veel anderen, wiens huis wel nog overeind staat, durven daar niet meer te slapen door de vele naschokken die deze week hebben plaatsgevonden.

  “Iedereen voelt de gevolgen van de aardbeving,” zegt Drishya Gurung, een vrijwilliger van het Nepalese Rode Kruis. “In het district Sindhupalchok heb ik een dorp bezocht dat totaal vernield was en waar de mensen dringend hulp nodig hebben.” Ondertussen blijven veel winkels dicht en begint ook de voorraad van basisvoedsel zoals rijst te slinken. Ook water is niet altijd makkelijk te vinden en de elektriciteit is op veel plaatsen nog niet hersteld.

   

lees alle updates