Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 05/05/2015 15:00

  Fondsenwerving Belgische Rode Kruis brengt tot nu toe 500.000 euro op

  De fondsenwervingscampagne van het Belgische Rode Kruis (zowel Rode Kruis-Vlaanderen als Croix-Rouge de Belgique) heeft tot nu toe 500.000 euro in het laatje gebracht. Bijdragen zijn uiteraard nog steeds meer dan nodig op het nummer BE53 0000 0000 5353, want de crisis is nog lang niet ten einde.

  Volgens het IFRC heeft het dodenaantal momenteel 7.365 bereikt. Meer dan 14.000 mensen zijn gewond en volgens recente rapporten zijn meer dan 90% van de klinieken en scholen onbruikbaar.

  De humanitaire hulp blijft langzaam vooruit gaan door bedolven wegen, ingestorte bruggen en een overbelaste luchthaven.

  De voorbije dagen hebben heel wat mensen, buiten financiële steun, ook materiële hulp geboden, zoals slaapzakken, matrassen, tenten enzovoort. Jammer genoeg kunnen we dit niet aanvaarden, omdat de hulpgoederen bij een dergelijke crisis zoveel mogelijk ter plaatse of in de buurlanden worden gekocht. Op die manier helpen we de plaatselijke economie en kunnen we vervoerkosten minimaliseren: goederen van België naar Nepal vliegen zou in de meeste gevallen meer kosten dan ze ter plaatse kopen. Al deze spullen zouden ook moeten worden uitgezocht en gereinigd, wat opnieuw erg tijdrovend kan zijn.

  Onze medewerkster Els, die in Nepal helpt met de coördinatie van de hulpverlening, heeft ons enkele foto's doorgestuurd.

lees alle updates