Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 26/04/2015 00:00

  Family links website geopend

  Opsporen vermisten

  Het Rode Kruis heeft een speciale Family Links website geopend voor de mensen die het contact met familieleden en vrienden zijn verloren na de aardbeving in Nepal. ​Family Links website
  Personen in Nepal en in het buitenland, ook in België, kunnen zich registreren op de website ​van het Internationale Rode Kruis. Ze kunnen hun familie en vrienden via de site laten weten dat ze veilig zijn. En ze kunnen ook hun huidige contactgegevens doorgeven. Personen die hun familieleden zoeken kunnen deze lijst bekijken om informatie te vinden. Ze kunnen ook de namen van familieleden en vrienden registreren om ze te vragen contact met hen op te nemen.

  Family Links website

  Bloed

  De bloedbank van het Rode Kruis in Kathmandu verstrekt bloed aan de belangrijkste medische faciliteiten in de hoofdstad. De bloedbank kan trouwens volledig op zonne-energie werken ( en bijft daardoor operationeel ondanks stroomonderbrekingen).

  Bloedbank Rode Kruis Nepal

lees alle updates