Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 15/05/2015 08:07

  Emotionele crisis dreigt bij kinderen in Nepal

  Na de twee grote aardbevingen in Nepal werd al snel duidelijk dat de bewoners dringend behoefte hadden aan voedsel, drinkbaar water en onderdak. Maar het wordt nu ook duidelijk dat de emotionele schade die de natuurramp met zich meebracht niet te onderschatten valt. Vooral bij kinderen is deze psychologische impact niet te verwaarlozen.

  Hulpverleners ter plaatse getuigen dat heel wat kinderen te kampen hebben met nachtmerries, sommigen van hen zijn uitermate gestrest en kunnen niet slapen terwijl anderen zich constant vasthouden aan hun ouders.

  Voor de kinderen in Nepal is het nu vooral belangrijk dat er snel een veilige omgeving en stabiele routine opgebouwd wordt zodat ze stilaan opnieuw kind kunnen zijn.

  De hulpverleners van het Rode Kruis staan de slachtoffers in Nepal daarom niet alleen bij op logistiek en medisch vlak, maar ook op psychologisch gebied. Ze helpen de gemeenschap om terug te keren naar de levensomstandigheden van voor de ramp, hoe moeilijk en uitzichtloos die situatie soms ook lijkt.

  Doe een gift of via BE53 0000-0000-5353 met vermelding ‘Nepal’.

   

   

lees alle updates