Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 03/05/2015 19:20

  Dokter Roshni Agrawal behandelde 2.000 patiënten op vijf dagen

  Het dorpje Melamchi in Nepal is zwaar getroffen door de aardbeving. Het centrum ligt volledig in puin  en duizenden mensen zijn dakloos.

  Vanuit dit dorp leiden verschillende wegen naar afgelegen dorpen. Zelfs onder normale omstandigheden duurt het enkele uren om er te raken, maar nu zijn ze volledig ontoegankelijk, behalve per helikopter of simpelweg te voet: mensen klimmen over de obstakels om gewonden naar Melamchi te brengen.

  De kliniek in Melamchi heeft echter maar twee dokters. Een van hen is dokter Roshni Agrawa, die vorige week op vijf dagen meer dan tweeduizend patiënten heeft behandeld. Door de veel te grote toestroom van patiënten duurt het vaak enkele dagen voordat ze iemand kunnen verzorgen, wat het risico op infecties veel groter maakt.

  Wat verder in het noorden moeten tenten op het voetbalveld van Chautara momenteel dienen als ziekenhuisruimtes. Voorbije woensdag werd er een man binnengebracht uit een naburig dorp - hij was te voet naar Chautara gedragen, een tocht die zelfs aan een normaal tempo zeven uur duurt. Het Noorse Rode Kruis heeft nu een mobiel ziekenhuis in Chautara geopend om te helpen met de opvang van de gewonden.

lees alle updates