Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

  • 26/04/2015 16:00

    Bloedbank trotseert aardbeving

    De bloedbank van het Nepalese Rode Kruis in Kathmandu heeft de aardbeving van gisteren - en de naschokken van eerder vandaag - goed doorstaan. Daar was de constructie ook voor gemaakt: het gebouw is opgetrokken uit verschillende scheepscontainers die in de grond verankerd zijn. Bovendien wordt de energie voor de bloedbank volledig opgewekt door zonnepanelen. Nu Kathmandu voor een groot deel zonder stroom zit, blijft dit gebouw toch operationeel.

    De bloedbank is bovendien goed gelegen, in de omgeving van Lalitpur, net buiten Kathmandu, tussen een aantal belangrijke ziekenhuizen. 

    Jammer genoeg is het gebouw nog maar een week open, zodat er momenteel nog maar een honderdtal zakjes bloed in voorraad zijn (tov een capaciteit van 1700 zakjes). Heel wat mensen komen zich wel spontaan aanbieden om de voorraad op te krikken. Het Nepalese Rode Kruis is de enige organisatie in Nepal die bloedinzamelingen organiseert.

lees alle updates