Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 27/04/2015 00:00

  Al meer dan 3.600 doden

  Volgens de laatste berichten heeft de aardbeving in Nepal aan 3.617 mensen het leven gekost. In buurlanden India en China vielen nog eens 66 en 20 doden. In totaal zijn meer dan zes miljoen mensen getroffen door de aardbeving – de zwaarste in Nepal in 80 jaar.

  Maar dat aantal zal vrijwel zeker nog stijgen: zo’n vijfduizend gebouwen zijn ingestort en wellicht zitten er nog mensen vast onder het puin.

  Zo’n 80 procent van de mensen die in de regio van Kathmandu wonen, hebben de voorbije nacht buiten geslapen, wat extra problematisch is omdat er de komende drie dagen regen wordt verwacht. Heel wat mensen leven nog altijd in onzekerheid over het lot van vrienden en familie. Het ICRC heeft een noodwebsite gelanceerd waarop mensen kunnen aangeven dat ze in veiligheid zijn en vermiste personen kunnen opzoeken.

  Het Nepalese Rode Kruis werkt al sinds het begin van de crisis onophoudelijk om zo veel mogelijk mensen bij te staan. Helaas lopen ook zij heel wat risico’s: drie medewerkers van het Nepalese Rode Kruis zijn omgekomen bij de aardbeving.

lees alle updates