Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

 • 01/05/2015 10:00

  Alles op alles om afgelegen gebieden te bereiken

  Het Rode Kruis zet alles op alles om ook in de dorpen dicht bij het epicentrum mensen te kunnen helpen. Teams trekken naar dorpen op het platteland waar vaak nog geen hulp is toegekomen. De dorpen zijn volledig vernield en de bewoners radeloos. Volgens de VN zijn meer dan 130.000 huizen ingestort en liepen 85.000 schade op.

  “Een team is juist terug uit Chautara in Sindupalchowk. Ze zagen dat 90% van de huizen volledig verwoest is en het ziekenhuis ingestort. Mensen graven met de blote handen naar familieleden onder het puin. In andere dorpen zijn we nog niet geweest. Maar we verwachten dezelfde schrijnende taferelen.’’ zegt Jagan Chapagain van het Internationale Rode Kruis.

  Naast het uitdelen van noodhulpgoederen, zet het Rode Kruis medische hulpposten op in gebieden waar de medische faciliteiten verwoest zijn. De hulpposten ontvangen veel mensen die zes dagen na de aardbeving nog altijd niet verzorgd werden. Chapagain: “Onze teams zien vooral een stijging van zieke kinderen en ouderen. We moeten echt meer medische verzorging kunnen bieden. Ook toegang tot veilig water is cruciaal om ziektes te voorkomen.”

  Help ons helpen! Doe online een gift of via BE53 0000-0000 5353 met vermelding 'Nepal'.

lees alle updates