Dodelijkste aardbeving ooit in Nepal

Blijf de slachtoffers helpen

Amper twee weken na de zware aardbeving in Nepal, kreeg het land op dinsdag 12 mei opnieuw af te rekenen met een hevige aardschok. De noden blijven dus enorm: duizenden mensen hebben medische verzorging nodig of een tijdelijk onderdak. We werken met man en macht om noodhulp te bieden, ook op het platteland.

We blijven vragen om jouw hulp.

Live nieuws updates:

  • 04/05/2015 12:17

    7200 doden geteld terwijl hulpverlening doorgaat

    Volgens de Nepalese overheid staat het officiële dodenaantal momenteel op 7.200. Er zijn ook 14.300 gewonden geteld.

    Het grootste probleem in de hulpverlening is nog steeds dat heel wat dorpen enkel bereikbaar zijn per helikopter, of door simpelweg over het puin op de wegen te klauteren (wat ook effectief gedaan wordt). Bovendien is mei in Nepal het begin van de moesson, het regenseizoen. Voor de komende dagen wordt er slechts lichte regen voorspeld, maar dit kan dus snel veranderen. Dat maakt het nog belangrijker om de mensen in afgesloten gebieden snel te bereiken, voordat hun situatie nog erger wordt gemaakt door slecht weer. Maar ook in de Kathmandu-vallei leven nog steeds zeer veel mensen in geïmproviseerde tentenkampen. De prioriteit daar is dus om een onderkomen te voorzien dat de moesson kan doorstaan.

    De ERU's (Emergency Response Units) van het internationale Rode Kruis bieden ondertussen medische zorg, logistieke ondersteuning, verdeling van noodhulpgoederen en communicatiemiddelen. Christos Stylianides, Europees Commissaris voor Humanitaire Hulp en Crisisbeheersing heeft al een oproep gedaan om de humanitaire organisaties in Nepal zoveel mogelijk werkruimte te geven.

lees alle updates