Meer dan 8 jaar conflict in Syrië

De oorlog in Syrië gaat nu zijn achtste jaar in. Eind vorig jaar was het aantal doden er opgelopen tot meer dan 400.000. Bijna 15 miljoen personen hadden nood aan humanitaire hulp, 5 miljoen van hen bevond zich in moeilijk bereikbare en belegerde gebieden. Meer dan 6 miljoen personen waren in eigen land op de vlucht. Een jaar later is de situatie in verschillende gebieden in Syrië nog niet veel veranderd.

Live nieuws updates:

 • 05/03/2018 00:00

  Eindelijke hulp voor Oost-Ghouta

  De Syrische Rode Halve Maan (SARC), het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC) en de Verenigde Naties (VN) zijn erin geslaagd om toegang te krijgen tot Oost-Ghouta in Syrië. 46 vrachtwagens brachten voedsel voor 27.500 mensen én nog eens medische hulpmiddelen voor zo'n 70.000 mensen in Douma. Het hulpkonvooi bevatte met andere woorden niet alleen voedselpakketten maar ook bloem, medicijnen, babymelk en een mobiele hulppost om nierpatiënten te behandelen.

  Dit mobiele ziekenhuis moet de nodige ondersteuning bieden voor de nog werkende medische faciliteiten in Douma en moet snel de nodige medische hulp bieden aan kinderen en kwetsbare mensen.

  Het is het eerste hulpkonvooi dat toegelaten wordt sinsds 14 februari.

   

lees alle updates