Hulp na zware bosbranden in Griekenland

Rode Kruisvrijwilligers verlenen in Griekenland eerste hulp aan mensen die getroffen zijn door de hevige bosbranden in de buurt van Athene. De ramp kostte tot nu toe al het leven aan meer dan 50 Grieken en toeristen, waaronder ook één Belg.

Live nieuws updates:

 • 25/07/2018 00:00

  Griekenland - zoveel mogelijk mensen in veiligheid brengen is nu prioriteit

  Rode Kruisvrijwilligers verlenen in Griekenland eerste hulp aan mensen die getroffen zijn door de hevige bosbranden in de buurt van Athene. De ramp kostte tot nu toe al het leven aan meer dan 50 Grieken en toeristen, waaronder ook één Belg. Honderden anderen raakten gewond. De reddingsteams van het Griekse Rode Kruis helpen niet alleen helpen in de buitenwijken van Athene en het kustdorpje Mati maar ook in Nea Makri, Rafina en Megara.

  Onze prioriteit is nu zoveel mogelijk mensen in veiligheid te brengen. Onze teams behandelen gewonden en werken samen met de andere hulpdiensten om mogelijke overlevenden op te sporen." (Sofia Malmqvist - Internationale Rode Kruisfederatie).

   

  Ook hulp nodig in de toekomst

  De bosbranden maakten dodelijke slachtoffers en laten families en gezinnen gebroken achter. Deze mensen zullen langere tijd hulp nodig hebben om dit te boven te kopen. Het Rode Kruis zal dan ook nauw samenwerken met de verschillende overheden om ervoor te zorgen dat deze mensen de hulp krijgen die ze nodig hebben." (Sofie Malmqvist - IFRC)

   Dat de schade aangericht door de bosbranden aanzienlijk is, wordt duidelijk in onderstaande video's van The Guardian.

lees alle updates