Domein Polderwind

Vakantie is een basisrecht voor iedereen. In theorie. In de praktijk zijn veel personen met een beperking aan huis gebonden. Speciaal voor deze mensen organiseert Rode Kruis-Vlaanderen Aangepaste vakanties: een weekje weg van zorgen, stress en pijn. In een hotel dat volledig op hun noden afgestemd is. Rode Kruisvrijwilligers staan graag hun eigen vakantiedagen af om de zorg voor de gasten over te nemen van de mantelzorgers. Toch is er nergens in Vlaanderen een accommodatie waar ze het hele jaar terechtkunnen. Daar wil Rode Kruis-Vlaanderen grondig verandering in brengen met de bouw en exploitatie van domein Polderwind in Zuienkerke, gelegen tussen Brugge en Blankenberge.

Domein Polderwind, voor vakanties met zorg

Het hotel wordt in een schitterend natuurlandschap gebouwd, op een recreatieterrein van 24 ha met een grote waterplas van 15 ha. Het domein vormt de ideale vakantiebestemming voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, chronisch zieken en ouderen.

De bouw van domein Polderwind is gestart in november 2016. Vanaf de zomer van 2018 zal Polderwind elke week plaats bieden aan tientallen vakantiegangers en hun mantelzorgers.

Live nieuws updates:

 • 29/11/2017 07:55

  Indrukwekkende beelden van afbraak torenkraan op Domein Polderwind

  En opnieuw is een nieuwe fase aangebroken bij de bouw van Domein Polderwind in Zuienkerke: deze beelden tonen hoe indrukwekkend de afbraak van een torenkraan is.

 • 23/10/2017 07:10

  Domein Polderwind krijgt steeds meer vorm

  Domein Polderwind krijgt steeds meer vorm nu ook de buitenaanleg van start is gegaan en de gevelbekleding wordt aangebracht.

 • 11/09/2017 20:09

  Vlieg opnieuw mee over domein Polderwind

  Benieuwd hoe domein Polderwind er ondertussen uitziet? Een drone van Blue Sky Stream neemt je mee voor een tweede vlucht ...

 • 17/08/2017 13:47

  Ruwbouw domein Polderwind is af

  De ruwbouw van Polderwind is af en er wordt nu volop gewerkt aan de elektriciteit en het sanitair. Bij deze werken gaat natuurlijk extra aandacht naar het profiel van onze toekomstige gasten. Dat gaat niet alleen over een aangepaste inloopdouche, maar ook over het opzetten van een draadloos noodoproepsysteem over het hele hotel.

lees alle updates