Domein Polderwind

Vakantie is een basisrecht voor iedereen. In theorie. In de praktijk zijn veel personen met een beperking aan huis gebonden. Speciaal voor deze mensen organiseert Rode Kruis-Vlaanderen WOW (+) kampen en vakanties: een weekje weg van zorgen, stress en pijn. In een hotel dat volledig op hun noden afgestemd is. Rode Kruisvrijwilligers staan graag hun eigen vakantiedagen af om de zorg voor de gasten over te nemen van de mantelzorgers. Toch was er lang nergens in Vlaanderen een accommodatie waar ze het hele jaar terechtkonden. Daar heeft Rode Kruis-Vlaanderen grondig verandering in gebracht met de bouw en exploitatie van domein Polderwind in Zuienkerke, gelegen tussen Brugge en Blankenberge.

Domein Polderwind, voor vakanties met zorg

Het hotel ligt in een schitterend natuurlandschap , op een recreatieterrein van 24 ha met een grote waterplas van 15 ha. Het domein vormt de ideale vakantiebestemming voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, chronisch zieken en ouderen.

De bouw van domein Polderwind startte in november 2016 en in 2018 opende het volledig toegankelijke hotel op domein Polderwind. Het domein is dan ook de uitvalsbasis voor onze WOW en WOW + Vakanties, voor iedereen (ja, echt iedereen) die op vakantie van de idyllische polders wilt genieten… én voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Naar de website van Domein Polderwind