Dít kan je doen vanachter je scherm

Begin maart dook het coronavirus (COVID-19) op in ons land. De impact laat zich duidelijk voelen op onze samenleving en beheerst ons leven nog altijd. Maar ook al moeten we binnen blijven, toch kunnen we íets doen. Ontdek het hier.

Verspreid onze tips

Zorg goed voor jezelf én elkaar in deze moeilijke periode. Lees onze concrete tips om op een gezonde manier om te gaan met deze crisis en deel ze met je omgeving.

Lees en verspreid onze tips

 

Eerste hulp in tijden van corona

Onze eerstehulpopleidingen zijn voorlopig geannuleerd, maar ondertussen kan je thuis verder eerstehulptechnieken oefenen. Dit kan op twee manieren:

  • Via onze gratis app 'Eerste hulp - Rode Kruis' is iedereen in staat om thuis zelf de basis van eerste hulp te leren of om in geval van nood op te zoeken wat er moet gebeuren.
  • In onze gratis online eerstehulpcursus leren we je de basis van eerste hulp aan en hoe je moet reageren in een noodsituatie. Je leert de situatie veilig te benaderen, de toestand te beoordelen, gespecialiseerde hulp te verwittigen en eerste hulp te verlenen bij bloedingen, huidwonden en brandwonden. Kortom, je leert de belangrijkste stappen om bij veel voorkomende eerstehulpsituaties te kunnen helpen!  
Download de app eerste hulp Volg een online eerstehulpcursus


Let op, de coronacrisis zorgt voor nieuwe eerstehulprichtlijnen. Helpen kan nog steeds wanneer iemand dringend hulp nodig heeft, maar de veiligheid van de hulpverlener heeft prioriteit. Lees hier hoe je eerste hulp toedient of reanimeert in tijden van corona.

Maak je eigen mondmasker

De Nationale Veiligheidsraad besliste op vrijdag 24 april dat het dragen van (stoffen) mondmaskers een belangrijke rol zal spelen bij de versoepeling van de coronamaatregelen vanaf 4 mei. Zo zal het dragen van een mondmasker vanaf die dag verplicht worden in bepaalde omstandigheden. Hier bieden we je heel wat extra info over het gebruik van mondmaskers, maar first things first ... heb je nog geen eigen exemplaar? Dan is het niet zo heel moeilijk om er zelf eentje te (laten) maken. Op www.maakjemondmasker.be vind je een patroon terug dat goedgekeurd werd door FOD Volksgezondheid, Steven Van Gucht en Marc Van Ranst.

Download het patroon

 

Kom in actie tegen corona!

Wil je zelf een leuke actie organiseren om onze vrijwilligers te steunen die tijdens deze crisis volop de strijd aangaan? Heb je een leuk of creatief idee om geld in te zamelen? Super! 

Registreer hier je actie tegen corona

 

Word ambassadeur en deel onze boodschap

Als ambassadeur kan je ons helpen onze boodschap nóg meer zichtbaarheid te geven. In deze moeilijke en emotionele tijden is dat meer dan ooit nodig. Via sociale media kan je snel heel wat mensen bereiken, informeren én activeren.

Word online ambassadeur

 

Al spelenderwijs omgaan met deze crisis

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn we verplicht om thuis te blijven. Tijd die we best op een leuke en educatieve manier invullen. Voor de mama's en papa's hebben we alvast enkele leuke spelletjes om je kinderen al spelenderwijs deze crisis te laten doorkomen.

 

Op zoek naar meer educatieve spelletjes? Ontdek ze op www.jeugdrodekruis.be.