Hoe vind je je mama terug tussen 500 miljoen Europeanen?

Vandaag zijn meer dan een miljoen mensen op de vlucht voor conflicten. De beelden van vluchtende families zijn dramatisch. De tocht is dan ook verschrikkelijk. Vaak raken families elkaar onderweg kwijt. Het Rode Kruis helpt families bij het zoeken naar vermiste familieleden om hen opnieuw in contact te brengen. Help ons daarbij en doe een online gift!

Live nieuws updates:

  • 23/12/2014 20:45

    Navid vond zijn familie terug

    Onze dienst Tracing helpt via het wereldwijde Rode Kruisnetwerk het contact tussen gescheiden familieleden herstellen. Navid, een 17-jarige Afghaan die asiel kreeg in België, vraagt ons in oktober om zijn ouders op te sporen. Twee maanden lang gebruiken we alle zoekmogelijkheden om zijn familie terug te vinden. Op 16 december stromen plots mails binnen van het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC) met als onderwerp: ‘positive match!’. De moeder van Navid heeft haar zoon herkend op de Family Links-website. Op 23 december organiseren we een video-Skypegesprek. Navid ziet na zeven lange jaren zijn moeder en zijn zus terug.

    “Ik was 10 jaar toen ik mijn familie voor het laatst zag. We waren toen samen op de vlucht naar Europa. In Iran werden we gescheiden door mensensmokkelaars. Sindsdien hadden we geen contact meer met elkaar. Ik kan niet zeggen hoe blij ik me voel dat ik mijn familie heb teruggevonden.”

    Navid, Afghaans vluchteling in België

lees alle updates