Hoe vind je je mama terug tussen 500 miljoen Europeanen?

Vandaag zijn meer dan een miljoen mensen op de vlucht voor conflicten. De beelden van vluchtende families zijn dramatisch. De tocht is dan ook verschrikkelijk. Vaak raken families elkaar onderweg kwijt. Het Rode Kruis helpt families bij het zoeken naar vermiste familieleden om hen opnieuw in contact te brengen. Help ons daarbij en doe een online gift!

Live nieuws updates:

 • 31/12/2014 20:44

  Dienst Tracing in 2014

  De chaos van een conflict of natuurramp verscheurt ontelbare gezinnen. Mensen vluchten in verschillende richtingen en raken hun familie en geliefden kwijt. Wij maken deel uit van het wereldwijde Rode Kruisnetwerk en zijn gespecialiseerd in het opsporen van vermisten, het herstellen van contact en het herenigen van gescheiden families.

  In 2014 opende onze dienst Tracing 312 nieuwe opsporingsdossiers (t.o.v. 408 in 2013). We konden 89 dossiers positief afsluiten: de gezochte persoon werd gevonden of het lot van de vermiste achterhaald.

  We trachten gescheiden familieleden opnieuw bij elkaar te brengen. We bieden informatie over de Belgische wetgeving en procedures, en we helpen de reis van de familieleden naar België organiseren. In 2014 openden we 466 aanvragen tot gezinshereniging en sloten 152 dossiers positief af.

  Om de zoektocht naar gezinsleden te vergemakkelijken en de kans op een positief resultaat te verhogen is er de Red Cross Tracing Applicatie. In 2014 waren er zeven positieve dossiers via dit online opsporingsinstrument. Family Links is een ander hulpmiddel om gezinsleden op te sporen. De aanvragers kunnen een foto van hun vermist familielid publiceren op posters en op www.familylinks.icrc.org. 21 nationale verenigingen in Europa nemen hieraan deel. In Vlaanderen verspreiden we de posters in onze opvangcentra voor asielzoekers en promoten we de verspreiding bij federale opvangcentra en migratiediensten. In 2014 publiceerden we 229 foto’s op Family Links en konden we vier vermiste personen opsporen.

lees alle updates