Aardbevingen in Indonesië

Opnieuw is Indonesië opgeschrikt door aardbevingen en een tsunami, dit keer in Sulawesi. Vorige maand werd het Indonesische eiland Lombok getroffen door verschillende aardbevingen. De lokale overheid spreekt intussen over meer dan 1.000 dodelijke slachtoffers en honderden gewonden. Het Indonesische Rode Kruis is ter plekke om hulp te bieden.

Help nu en doe een gift via ons online platform, op ons rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met de mededeling "INDONESIE" of op www.1212.be.

Rode Kruis-Vlaanderen is lid van het Consortium 12-12 voor noodhulpsituaties.

 

Live nieuws updates:

 • 04/10/2018 00:00

  INDONESIE 12-12: volledig dorp weggeveegd door tsunami

  Het Indonesische Rode Kruis bereikte als eerste hulporganisatie Petobo. Bij aankomst bleek het volledige stadje - waar zo'n 500 mensen wonen - vernield door de tsunami. Ondertussen werden al 14 lichamen geborgen, maar de noodhulpteams blijven de klok rond zoeken naar mogelijke overlevenden.

  Iris van Deinse, woordvoerder van het Nederlandse Rode Kruis, was erbij toen Petobo bereikt werd: "Rode Kruisvrijwilligers banen zich een weg door de vele brokstukken, modder en vernielde wegen in de hoop overlevenden te kunnen helpen. Maar ze komen enkel verwoesting en tragedie tegen. Bij aankomst in Petobo zagen we meteen dat het dorpje volledig van de kaart geveegd was door de tsunami. We doen er alles aan om medische hulp, proper water en hulpgoederen te leveren aan de zwaarst getroffen gebieden. De slachtoffers van deze dubbele natuurramp verloren niet alleen hun huizen en vee maar ook heel wat familie en vrienden. We moeten hen hoop blijven bieden, we moeten blijven doorgaan."

   

   

lees alle updates