Aardbevingen in Indonesië

Het Indonesische eiland Lombok wordt al twee weken opgeschrikt door verschillende aardbevingen. Het natuurgeweld kostte ondertussen al aan meer dan 100 mensen het leven en liet meer dan 150.000 anderen gewond of dakloos achter.

Live nieuws updates:

 • 09/08/2018 00:00

  Nieuwe aardbeving treft Lombok

  Het Indonesische eiland Lombok is opnieuw opgeschrikt door een aardbeving. Het is ondertussen de derde zware beving op twee weken tijd. Afgelopen zondag nog werd het eiland getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,9. De beving vandaag zou een kracht hebben gehad van 6,2 op de schaal van Richter.

  Het Indonesische rampenbestrijdingsagentschap BNPB liet weten dat het aantal dodelijke slachtoffers opgelopen is tot 168 maar dit cijfer kan oplopen aangezien nog heel wat mensen vermist worden. De eerste aardbeving van een week geleden was minder zwaar, maar toch vielen er toen ook al doden.

  Het Indonesische Rode Kruis blijft hulp bieden aan slachtoffers en zorgt onder andere voor tijdelijke opvang van de getroffenen. De Europese Commissie maakte gisteren 150.000 euro vrij voor noodhulp. Onze lokale collega's kunnen hiermee 4.000 mensen in de hardst getroffen regio's helpen door onder andere dekzeilen, dekens, matrassen en hygiënepakketten uit te delen. Door de steun zal ook zuiver water, gezondheidszorg en psychologische bijstand opnieuw beter toegankelijk worden. 

    

lees alle updates