Aardbevingen in Indonesië

Opnieuw is Indonesië opgeschrikt door aardbevingen en een tsunami, dit keer in Sulawesi. Vorige maand werd het Indonesische eiland Lombok getroffen door verschillende aardbevingen. De lokale overheid spreekt intussen over meer dan 1.000 dodelijke slachtoffers en honderden gewonden. Het Indonesische Rode Kruis is ter plekke om hulp te bieden.

Help nu en doe een gift via ons online platform, op ons rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met de mededeling "INDONESIE" of op www.1212.be.

Rode Kruis-Vlaanderen is lid van het Consortium 12-12 voor noodhulpsituaties.

 

Live nieuws updates:

 • 01/10/2018 00:00

  INDONESIE 1212: samen meer levens redden

  Het consortium 12-12 lanceert vanaf dinsdag 2 oktober een fondsenwervingscampagne om de humanitaire ramp in Indonesië aan te pakken!

  Op vrijdag 28 september werd het noorden van het eiland Sulawesi in Indonesië getroffen door een zware aarbeving gevolgd door een tsunami. Volgens officiële cijfers zijn meer dan 1,5 miljoen mensen getroffen door de ramp, velen van hen raakten gewond. In augustus werd het land al zwaar getroffen door een aardbeving in Lombok. De Indonesische regering doet nu een beroep op internationale hulp om het hoofd te bieden aan de noodsituatie.

   

  Samen meer levens redden

  Samen met de andere ngo-leden van 12-12 bereiden we ons voor om de slachtoffers te helpen. Samen starten we hulpprogramma’s op met medische, sanitaire en psychosociale bijstand, tenten, voedsel, drinkbaar water en bescherming van  kwetsbare groepen zoals kinderen. Iedereen kan bijdragen door een gift te storten op de gezamenlijke rekening van het consortium BE19 0000 0000 1212. Het consortium is een platform dat de 7 belangrijke Belgische ngo's die actief zijn op het gebied van humanitaire noodhulp samenbrengt: Caritas International, het Belgische Rode Kruis, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam-Solidariteit, Plan International België en UNICEF België. Bij een ramp of humanitaire crisis zet het Consortium een gezamenlijke fondsenwerving op. Hierdoor kunnen de ngo-leden de hulpverlening aan de bevolking in de getroffen gebieden maximaliseren.

lees alle updates