Aardbevingen in Indonesië

Opnieuw is Indonesië opgeschrikt door aardbevingen en een tsunami, dit keer in Sulawesi. Vorige maand werd het Indonesische eiland Lombok getroffen door verschillende aardbevingen. De lokale overheid spreekt intussen over meer dan 1.000 dodelijke slachtoffers en honderden gewonden. Het Indonesische Rode Kruis is ter plekke om hulp te bieden.

Help nu en doe een gift via ons online platform, op ons rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 met de mededeling "INDONESIE" of op www.1212.be.

Rode Kruis-Vlaanderen is lid van het Consortium 12-12 voor noodhulpsituaties.

 

Live nieuws updates:

 • 01/10/2018 00:00

  Hulp nodig voor 160.000 mensen in Indonesië

  Honderdduizenden mensen hebben hulp nodig na de aardbevingen en tsunami in Indonesië. De Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halvemaanverenigingen (IFRC) berekende dat de komende 20 maanden meer dan 19 miljoen euro nodig is om de 160.000 meest kwetsbare mensen te helpen en lanceert daarom een oproep voor internationale steun.

  Prioriteiten

  Het ingezamelde geld zal in eerste instantie een aantal levensnoodzakelijke activiteiten ondersteunen.

  • Geschat wordt dat de huizen van zo'n 900.000 mensen (deels) beschadigd werden. 160.000 van hen zullen bevoorraad worden met onder andere tentzeilen en repair kits. Na de noodfase zal het Rode Kruis hen blijven bijstaan voor de heropbouw van scholen en ziekenhuizen. Bovendien worden er dan ook opleidingen voorzien zodat de lokale inwoners zelf kunnen instaan voor de heropbouw van individuele huizen.
  • Met het ingezamelde geld krijgen 80.000 slachtoffers voedsel bedeeld. Ook hier blijft het Rode Kruis ondersteuning bieden na de noodfase zodat activiteiten zoals visserij en landbouw opnieuw opgestart kunnen worden.
  • Verder biedt het Rode Kruis met dit geld ook eerste hulp en psychosociale steun aan 160.000 mensen. In een latere fase volgt dan de heropbouw van gezondheidscentra.
  • 160.000 mensen krijgen het nodige materiaal om te voorzien in proper water, bewoners van het getroffen gebied worden gemobiliseerd voor opruimacties en watervoorzieningen en sanitair in scholen worden opnieuw opgebouwd.

   

lees alle updates