;

Voorjaarscampagne 2020

Gratis vakantiegids

Nog geen vakantieplannen? Wij hebben voor jou een top 5 aan gelukmakende vakanties opgelijst!

Download de gratis gids hier

Quote

“Wanneer gaan we racen?"

Matthieu is een van de vakantiegasten die jaarlijkse mee op Aangepaste Vakantie gaat. Zijn enthousiasme is ongekend, zijn grapjes zorgen steevast voor een smile op de gezichten van onze vrijwilligers.

Meer weten over onze Aangepaste Vakanties

Getuigenis

Hulpverleners herbeleven treinramp in Buizingen

15 februari 2010. In Buizingen komen twee treinen met elkaar in botsing ... de impact van de treinramp is groot. De hulpdiensten werden ingeschakeld en vrijwilligers stonden klaar om te helpen. Tien jaar later herbeleven we de tragische dag door de ogen van twee van onze hulpverleners, Geert en Myriam.

"Het is belangrijk dat je kan terugvallen op een goede structuur tussen alle emoties en chaos. Je draait een knop om en neemt je rol in de hulpverlening op. Dat is wat van jou verwacht wordt, dus doe je dat.” 

Lees het volledige interview hier

Quote

"Ik heb geen tackles gedaan, en niemand geduwd"

2020 is een schrikkeljaar en we hebben dit jaar dus een extra dag. Vier gebruikt die dag om van ME-time ... WE-time te maken. Jeroom daagde tijdens een voetbalmatch het Jeugd Rode Kruis uit.  

“Vrijwilligerswerk vind ik heel belangrijk. Het is een kleine moeite om een heel groot verschil te maken. Ik heb er echt van genoten en de kinderen ook, denk ik.” 
Jeroom, cartoonist

Ook jouw ME-time omzetten en vrijwilliger worden? 

Ontdek wat jij  kan doen

Quote

“Wanneer er om hulp geroepen wordt, komt de Mega Mindy in mij naar boven”

Karolien, vrijwilliger bij Rode Kruis-Beernem: "Ik ben kapster aan huis en knipte tijdens een voetbaltoernooi nog niet lang geleden het haar van enkele mannen van het team. Plots werd er geroepen “Help, er is iemand flauwgevallen!” Spontaan kwam de Mega Mindy in mij naar boven en liep ik naar de man in kwestie, die een wespensteek in zijn lip had gekregen. Ik hield ijs tegen zijn keel, bleef met hem praten en haalde het angeltje mooi uit zijn lip. Toch ging het van kwaad naar erger. We belden de hulpdiensten en ik liet me informeren over de EpiPen, waar ik nog geen ervaring mee had. Ik stemde toch toe met die EpiPen, want we begonnen de man meer en meer kwijt te geraken, en enkel de brandweer kwam opdagen. Ik ben heel die tijd met hem blijven praten.

De brandweer nam hem mee en ’s avonds kreeg ik een berichtje dat ik zijn leven had gered. Hij had een uur aan de baxter gelegen in het ziekenhuis maar was weer gezond en wel. Hij weet nu dat het een allergische reactie was, en dat hij voor de rest van zijn leven een EpiPen bij zich zal moeten hebben. Hij is me komen bedanken met twee boeketten lelies, dat zal me voor altijd bijblijven. Dankzij dat voorval leerde ik ook iets bij, want nu weet ik hoe ik moet omgaan met een wespensteek en allergische reacties."

Meer  info over vrijwilliger worden 

Quote

“Ik heb gedanst met Edith en dat maakte mij ook gelukkig”

2020 is een schrikkeljaar en we hebben dit jaar dus een extra dag. Vier gebruikt die dag om van ME-time ... WE-time te maken. Julie ging met Zorgbib langs in het Hallenhuis en maakte tijd voor een gesprekje en ontspannende activiteit voor de bewoners.

“Ik heb gedanst met Edith en ze fleurde helemaal op. Ze was superblij en dat maakte mij ook gelukkig.”. Julie

Ook jouw ME-time omzetten en vrijwilliger worden? 

ONTDEK WAT JIJ KAN DOEN
 

Quote

"Het maakt je dag gewoon goed"

2020 is een schrikkeljaar en we hebben dit jaar dus een extra dag. Vier gebruikt die dag om van ME-time ... WE-time te maken. Jani ging een dagje mee op onze Aangepaste Vakanties voor mensen die door handicap, ziekte of ouderdom moeilijk zonder begeleiding op reis kunnen.

“Het doet gewoon deugd om eens niet met jezelf bezig te zijn, maar met iemand anders. Het is een hele kleine inspanning en de mensen worden er heel gelukkig van. En dat maakt je dag echt goed.” Jani

Ook jouw ME-time omzetten?

ONTDEK WAT JIJ  KAN DOEN

Gratis vrijwilligersgids

Van welk vrijwilligerswerk word jij gelukkig? Ontdek nu in onze nieuwe inspiratiegids welk vrijwilligerswerk bij jou past en wie weet maak jij binnenkort extra geluksuren aan!

Download nu de gids

Nieuws

Jij koopt onze sticker toch ook?

Dit jaar zijn het de jarige stripfiguren Suske en Wiske - 75 jaar zijn ze al! – die samen met hun kameraden op onze nieuwe sticker pronken. Vanaf donderdag 23 april start de jaarlijkse stickeractie en verkopen onze vrijwilligers opnieuw stickers voor 5 euro. De opbrengst ervan gaat naar jaarlijkse traditie integraal naar onze lokale Rode Kruisafdelingen. 

Meer info over de Rode Kruissticker van 2020

Getuigenis

'Na mijn donatie ben ik altijd blij dat ik iets goed heb gedaan'

Hamida is administratief bediende bij het Gents gerecht. Een vriendin van haar had onlangs veel bloed nodig. “Er was op dat moment te weinig bloed van haar bloedgroep, A-positief, voor handen. Sindsdien ben ik bloeddonor, want ik heb diezelfde bloedgroep. Mijn vriendin is ondertussen genezen, maar ik blijf bloed geven. Na mijn donatie ben ik altijd heel blij dat ik iets goed heb gedaan, dat ik iets aan de maatschappij heb bijgedragen.”

Meer info over bloed, plasma of bloedplaatjes doneren