Helpen helpt. In alle richtingen

Bij helpen denken we in de eerste plaats aan belangeloos iets doen, voor iemand anders. Dat klopt ook, maar er is méér. Helpen is namelijk geen eenrichtingsverkeer. Het is een cirkel. Want helpen geeft niet alleen de ánder een goed gevoel. Je krijgt dat warme gevoel ook terug. Helpen is een wederzijdse uitwisseling van goed gevoel. Helpen helpt, in alle richtingen.

We tonen je dit warme gevoel graag in het filmpje hieronder. Daarin maak je kennis met zorgbibvrijwilligster Ria en Madeleine, die in een woonzorgcentrum woont. Bijna elke week bezoekt Ria fervent lezeres Madeleine - 97 jaar - met nieuw leesvoer. Natuurlijk gaat het tijdens die bezoekjes dan bijna altijd over boeken. Maar eigenlijk gaat het over zoveel méér. Als je het filmpje bekijkt, ontdek je hoe beide vrouwen mekaar telkens weer een heerlijk gevoel geven. Genieten maar!
Maak de cirkel mee rond. Hoe kan jij helpen?

Dat kan op verschillende manieren ... je vindt dus ongetwijfeld een manier om te helpen die bij jou past!


Check hier waar en wanneer je bloed(plaatjes) of plasma kan geven in jouw buurt.

Ik kom doneren


Elke dag, helpen we vele duizenden mensen. Vlakbij of ver weg van hier. Daarom is  jouw steun nodig.

Ik steun financieel


Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken.

Ik leer eerste hulp

 
In bijna elke gemeente hebben we een afdeling. Jouw talenten en enthousiasme kunnen we absoluut gebruiken.

Ik word vrijwilliger

Ben je al vrijwilliger?

Als Rode Kruisvrijwilliger hielp je ongetwijfeld zelf ook al heel wat mensen. Wil jij jouw persoonlijke, warme verhaal met ons delen?

Klik dan hier.

Nieuws