Rode Kruis voor bedrijven en organisaties

Elke dag helpen wij mensen op de meest diverse manieren. Om dat te kunnen doen, hebben we ook steun van bedrijven en organisaties nodig. Laat je engagement zien en help ons helpen! Het goede nieuws is dat wij jouw bedrijf of organisatie ook kunnen helpen. Door samen te werken, maken we elkaar sterker. Voor elke sector hebben we een gepast aanbod. Daarnaast kan je bij ons natuurlijk ook terecht voor kwalitatieve opleidingen bedrijfseerstehulp.

Samenwerking in de kijker

KBC Bank en Verzekeringen is een onderneming die reeds jarenlang verschillende samenwerkingsvormen met Rode Kruis-Vlaanderen combineert. Tijdens de zomermaanden, wanneer de bloedvoorraad onder druk komt te staan, stropen de medewerkers van KBC de mouwen op. Zo mochten we afgelopen zomer 327 donoren verwelkomen tijdens één van de 4 bloedinzamelingen.

In het kader van Bedrijfseerstehulp werden in 2017 maar liefst 17 opleidingen georganiseerd voor bijna 200 medewerkers.

Bijkomend zorgde Rode Kruis-Vlaanderen (in samenwerking met de bedrijfsverpleegkundigen van KBC) ook voor de opleiding Reanimeren en defibrilleren bij niet minder dan 700 medewerkers.

Dit betekent dat ruim 10% van de medewerkers onmiddellijk eerste hulp kan bieden bij een plotse hartstilstand.

Toon je betrokkenheid en steun ons financieel

Steeds meer bedrijven tonen zich maatschappelijk en sociaal betrokken. Niet alleen hun medewerkers waarderen dat engagement, maar ook hun klanten en stakeholders. Ben je op zoek naar een partner met een uitstraling die past bij je onderneming? Van een toffe prijzensponsoring tot een intensief partnership, met ons samenwerken doet je imago zeker goed.

Bekijk de verschillende mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie.

Opleidingen eerste hulp op maat

Ben je op zoek naar opleidingen bedrijfseerstehulp? Bij ons heb je keuze uit een uitgebreid pakket opleidingen op maat van je bedrijf. Wat je ook kiest, je bent zeker van onze expertise en ervaring. Na een examen krijgen je medewerkers een brevet dat erkend is door de federale overheid.

Zoek een opleiding.

Geef samen bloed

Er gaat geen dag voorbij zonder ongevallen of operaties. Om al deze mensen te helpen, is er veel bloed nodig. Wij zijn dan ook continu op zoek naar nieuwe donoren. Waarom zou je niet samen met jouw bedrijf bloed geven? Zo red je niet alleen levens, het is ook goed voor de teamspirit.

Organiseer samen een bloedinzameling.

Installeer een AED en word hartveilig

Veiligheid en gezondheid zijn belangrijke thema’s voor een bedrijf. Wil je de overlevingskansen bij een hartstilstand vergroten? Installeer een automatische externe defibrillator (AED) en leer je medewerkers reanimeren en defibrilleren. Zo wordt jouw bedrijf een veilige plek voor medewerkers en klanten.

Word een Hartveilig bedrijf.