In Memoriam

 

 

Yentl Bruynooghe

Yentl, leutemaker,

Rode Kruis fanatiekeling,

KLJ’er,

Verpleegkundige in spé.


Als er één iets is dat je typeerde, dan was dat plezier maken met vrienden, liefst gekoppeld aan er zijn voor anderen, anderen helpen. Binnen het Rode Kruis hebben we je gekend als een topkerel die niet weg te slaan was, en liefst van al nog een dienst wilde doen, en nog één. We waren veel meer dan gewoon vrijwilligers. We waren een vriendengroep zo hecht en zo open. We wisten dat we altijd op elkaar konden rekenen.

Alleen, ons leven verandert nu onvermijdelijk.

Je heengaan komt dan ook zeer onverwachts, plots en genadeloos. Het verdriet is enorm.


Jíj was de persoon die mensen samenbracht. De persoon die uitging met vrienden van je klas, maar ondertussen Rode Kruis vrienden meebracht, de KLJ combineerde met het Rode Kruis en gaandeweg nog enkele verpleegkundigen aan ons voorstelde. De verbondenheid vandaag is dan ook zeer groot, waarvoor een oprechte dank u.

 

De dagelijkse pijn werd te veel voor jou en de last op je schouders ondraaglijk. Toch, altijd met een “smile” op het gezicht amuseerden we ons te pletter en maakten zelfs al plannen voor het eindejaar. Wat de toekomst brengt is een grote leegte waar jij hoorde te zijn, maar je glimlach, je enthousiasme, je gedrevenheid en warme vriendschap zullen er altijd zijn voor ons. En het is nu met diezelfde “smile” op ons gezicht dat we kunnen terugdenken aan alle prachtige momenten met je.

 

Het is dan ook niet met spijt in het hart, maar met torenhoge trots voor jou dat we hier vandaag afscheid komen nemen.

 

Uit het oog, maar zeker nooit uit het hart.

Yentl, geniale kerel, een welgemeende merci voor alles.

Frans Bourgeois

In 1971, 45 jaar geleden, werd de afdeling Zwevezele opgericht. Ondertussen zijn er geen mensen meer actief binnen de afdeling die de oprichting hebben bewerkstelligd want het merendeel ervan is overleden. Zo ook Frans Bourgeois. Een Rode Kruisvrijwilliger in hart en nieren die nog elke dag enorm gemist wordt in onze afdeling.

Minder dan een jaar na de oprichting van de afdeling Zwevezele werd Frans Bourgeois als jonge dertiger actief bij het Rode Kruis. Frans stond altijd paraat, zowel om preventieve acties mee doen als voor heel veel andere taken binnen onze afdeling. Frans oefende de laatste 10 jaar als Verantwoordelijke Bloed een heel goede en glansrijke job uit binnen onze organisatie. Vier jaar geleden kreeg hij zelfs een ereteken voor 40 jaar dienst, en dit uit handen van Chist'l Joris op het Rode Kruisfeest in Plopsaland! Frans was enorm trots op dit ereteken en dat is zeker terecht.

Ongeveer anderhalf jaar geleden werd Frans helaas heel ziek. Zijn ziekte hield hem echter niet tegen om op alle bestuursvergaderingen aanwezig te zijn, altijd vergezeld van een fles en een hapje. Iets geven aan andere mensen of andere mensen helpen maakte hem simpelweg gelukkig. Ook voor de bloedinzamelacties van onze afdeling konden we altijd op hem rekenen, altijd was hij aanwezig. Onder de mensen zijn was namelijk het liefste dat hij deed, een mooier cadeau kon je hem niet geven. Toen hij liet weten niet meer aanwezig te zullen zijn op de bloedinzamelingen omwille van zijn slechte gezondheid, maakten we ons binnen de afdeling grote zorgen. 

Het overlijden van Frans hadden we ondanks zijn ziekte niet zien aankomen. Toen Frans overleed op 3 oktober 2015 kwam het slechte nieuws voor iedereen onverwacht. Hij werd 75 jaar en heeft letterlijk tot de laatste minuut over het Rode Kruis gesproken. Met dit bericht willen we Frans nog een laatste keer in de bloemetjes zetten en hem bedanken voor zijn gouden jaren bij Rode Kruis-Zwevezele!