Vakantiekampen

Niet alle gezinnen kunnen het zich veroorloven om met vakantie te gaan of de kinderen op kamp te sturen. Een zomervakantie kan dan lang duren voor kansarme kinderen. Om hen te helpen, organiseert het Rode Kruis al 20 jaar lang Vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen tussen 7 en 14 jaar. In 2014 bezorgen we meer dan 540 kinderen de vakantie van hun leven. Kinderen inschrijven voor deze kampen kan vanaf 3 februari 2014.

Vrijwilligers kunnen zich nu al inschrijven via rodekruisvakanties@rodekruis.be of 015/44 35 11.

Met dank aan vrijwilligers en weldoeners

Hiervoor doen we beroep op de inspanningen van vrijwilligers, die de kampen begeleiden als monitor of “logistieker” (kookouder). De Vakantiekampen worden ook sinds 2011 financieel ondersteund door SPIE, een bedrijf dat gespecialiseerd is in elektrotechniek en mechanica. In plaats van nieuwjaarsgeschenken te kopen voor hun klanten, investeren ze dit bedrag om  de Vakantiekampen mogelijk te maken.

Gezonde voeding is essentieel

Gezonde voeding is uiteraard van groot belang op de Vakantiekampen. Het Rode Kruis werkt samen met Sodexo om de kinderen lekker en gezond te eten te geven. Jaarlijks kunnen mensen één of meerdere maaltijdcheques schenken ten voordele van de Vakantiekampen, en een voedingscoach van Sodexo geeft onze kookouders advies over de veiligheid en voedingswaarde van het eten.