Uitreiking brevetten cursus eerste hulp 2017

11/06/17

Uitreiking brevetten cursus eerste hulp 2017

03-06-2017

 

Zulte - Zaterdagavond 3 juni 2017 werden in het Ontmoetingscentrum in Olsene de brevetten uitgereikt aan de cursisten Eerste Hulp (EHBO) van januari-maart door het Rode Kruis Zulte. Om dit te vieren ging de plechtigheid samen met een receptie.

 

Er leeft een gemeenschappelijk gevoel om elkaar te kunnen helpen als het nodig is. Recente gebeurtenissen zoals de aanslagen in Londen, Manchester… versterken dit terug. De cursus eerste hulp komt altijd van pas. De cursisten zullen bijvoorbeeld een verkeersslachtoffer kunnen helpen, of iemand met een verstuiking, een brandwonde… De groep leerde elkaar vlug kennen en konden oefenen in echte situaties gespeeld door simulanten.

 

De volgende cursisten kregen hun brevet: Luc Zomerlinck, Jos Colman, Fleur Colman, Margot Soetaert, Kimberly Bonte, Kristof Desot, Pascal Lefever, Eline Feys, Ann-Sofie Coene (niet aanwezig) en Matthias Cottens (niet aanwezig).

 

Burgemeester Simon Lagrange en schepen Michaël Vandemeulebroecke feliciteerden de cursisten. 

 

In januari 2018 geeft het plaatselijke Rode Kruis een nieuwe cursus Eerste Hulp in het Ontmoetingscentrum in Olsene. Inschrijvingen gebeuren via de verantwoordelijke Vorming Gino De Ronne (tel.: 0474 39 83 93 of 09 380 29 03, e-mail: vorming@zulte.rodekruis.be).

 

In tussentijd start een korte cursus “CPR – AED” in samenwerking met de gemeente om te leren reanimeren en defibrilleren. Er zijn cursussen voor het publiek en voor het verenigingsleven. Deze lessen zullen doorgaan rond oktober/november/december. Inschrijven voor de cursus kan via de cultuurdienst van de gemeente via mevrouw Hadewijch Tollenaere (tel.: 09 243 14 22 of e-mail: cultuur@zulte.be).


Verwante items