Proclamatie van de EHBO-cursus van Rode Kruis Zulte

19/05/16

Proclamatie van de EHBO-cursus van Rode Kruis Zulte

Zaterdagavond werden in het Ontmoetingscentrum in Olsene de brevetten uitgereikt aan de cursisten van de EHBO-cursus van het Zultse Rode Kruis van februari-maart. Er waren dit voorjaar heel wat deelnemers aan de cursus.
 
Een cursist: “De cursus begon heel erg rustig maar al vlug kwam de stemming erin en de tongen kwamen los. We zaten met een goede groep. Lesgevers geven bij ieder thema voldoende info en achtergrond, opdat de cursist de situatie kan overzien en in ieder geval beseft wat er moet gebeuren. Het wordt pas ‘echt’ wanneer de simulanten hun talenten etaleren in het nabootsen van situaties. Hun demonstraties zijn, omdat ze op elkaar zijn ingespeeld, zo goed dat het er soms hilarisch aan toegaat. Ze kunnen de cursist zo bespelen dat die zelfs even het noorden verliest maar … door de nodige info tijdens de les krijgt hij of zij opnieuw grip op de situatie. Het is niet de meest luidruchtige die de eerste zorg dient te krijgen maar de stille, dan zeg ik nog niets over de toeschouwer die zich moeit met wat er gebeurt …”  Iedere simulatie wordt daarna besproken, de nadruk ligt op wat goed verloopt, pijnpunten worden door allen meegenomen naar een volgende simulatie.

Bij de uitreiking van de brevetten verwees de voorzitter naar de recente gebeurtenissen die ons land deden opschrikken en waar het belang om elkaar te kunnen helpen duidelijk geïllustreerd werd.

Behaalden het brevet EHBO: Emmy De Schepper (niet aanwezig ), De Meyer Wesley, Demuytere Hans, Demytere Melissa, Serlet Jonas, Lobbens Tamara, Dewolf Christophe, Meersman Simon, Vanaelst Katrijn (niet aanwezig), Vanderstraete Jan, Vleeshouwers Geert (niet aanwezig).

Schepenen Frederic Hesters en Michaël Vandemeulebroeke feliciteerden de cursisten en overhandigden de brevetten. Een hapje en een drankje volgden de plechtigheid.

Met dank aan Eddy Lefevre van het nieuwsblad voor het artikel.


 Artikel nieuwsblad


Verwante items