Beer Brecht

20/02/19

Op stap met Beer Brecht.

Kleuters van 4 à 5 jaar zijn al in staat om enkele eerstehulpvaardigheden aan te leren. Stap voor stap kunnen zij vaardigheden en kennis over eerste hulp leren. Op die manier wordt hen een helpende attitude aangeleerd. We weten uit onderzoek dat minder dan 20% van de volwassen omstaanders eerste hulp biedt bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Dit heeft te maken met attitude en vorming. Hoe vroeger we kinderen die vorming kunnen geven, hoe ‘normaler’ het voor hen zal zijn om later hulp te bieden. Hier geldt meer dan ooit het principe ‘vroeg geleerd is oud gedaan’!
Beer Brecht en het project eerste hulp voor kleuters wordt gelanceerd voor leerkrachten en kleuters uit de 3de kleuterklas.
Het kleuterpakket bestaat uit zes voorleesboeken, een reeks kamishibaiprenten, een handleiding en een specifieke opleiding voor leerkrachten kleuteronderwijs.

Lerarenhandleiding
Voor leerkrachten kleuteronderwijs voorzien we een volledig uitgewerkte handleiding, boordevol leuke didactische werkvormen én een uitgebreide bijlage. Hiermee kunnen ze onmiddellijk met het thema ‘eerste hulp’ aan de slag in de derde kleuterklas.

Train the traineropleiding
Vanaf maart 2019 organiseert Rode Kruis-Vlaanderen ook een specifieke opleiding voor leerkrachten kleuteronderwijs: de opleiding Train the trainer eerste hulp kleuteronderwijs. Tijdens deze opleiding maken de kleuterjuffen en -meesters kennis met de verschillende didactische mogelijkheden om te werken rond het thema ‘eerste hulp’ in de derde kleuterklas. Zo ontdekken ze dat het heus niet zo moeilijk is om aan dit thema te werken. Tegelijkertijd krijgen ze zelf een opfrissing van de voornaamste eerstehulpthema’s. Voorkennis over eerste hulp is dus niet nodig.

Train the traineropleiding
Duur: 1 dag (8.30 uur-16.15 uur)
Prijs: €120,00 (inclusief handleiding en zes voorleesboeken)
Data en locaties: Maandag 18 maart 2019, Mechelen
Dinsdag 26 maart 2019, Hasselt
Donderdag 28 maart 2019, Leuven
Dinsdag 2 april 2019, Gent
Dinsdag 7 mei 2019, Brugge
Donderdag 9 mei 2019, Antwerpen
Inschrijven via http://act.rodekruis.be (gebruik zoekwoord 'kleuter')

 Uiteraard kan je steeds terecht bij onze verantwordlijke Vorming, Paula De Roover, GSM +32474675687
e-mail: vorming@zuiderdisrict.rodekruis.be


Verwante items