Beer Brecht

15/07/19

Op stap met Beer Brecht.

Kleuters van 4 à 5 jaar zijn al in staat om enkele eerstehulpvaardigheden aan te leren. Stap voor stap kunnen zij vaardigheden en kennis over eerste hulp leren. Op die manier wordt hen een helpende attitude aangeleerd. We weten uit onderzoek dat minder dan 20% van de volwassen omstaanders eerste hulp biedt bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Dit heeft te maken met attitude en vorming. Hoe vroeger we kinderen die vorming kunnen geven, hoe ‘normaler’ het voor hen zal zijn om later hulp te bieden. Hier geldt meer dan ooit het principe ‘vroeg geleerd is oud gedaan’!
Beer Brecht en het project eerste hulp voor kleuters wordt gelanceerd voor leerkrachten en kleuters uit de 3de kleuterklas.
Het kleuterpakket bestaat uit zes voorleesboeken, een reeks kamishibaiprenten, een handleiding en een specifieke opleiding voor leerkrachten kleuteronderwijs.

Lerarenhandleiding
Voor leerkrachten kleuteronderwijs voorzien we een volledig uitgewerkte handleiding, boordevol leuke didactische werkvormen én een uitgebreide bijlage. Hiermee kunnen ze onmiddellijk met het thema ‘eerste hulp’ aan de slag in de derde kleuterklas.

 

 Uiteraard kan je steeds terecht bij onze verantwordlijke Vorming, Paula De Roover, GSM +32474675687
e-mail: vorming@zuiderdisrict.rodekruis.be


Verwante items