Onverwachte hulp voor aardbevingen in Turkije en Syrië

Het 5e leerjaar van De Pluim in Hoboken spaart voor een klastrip, hiervoor ondernemen ze allerlei dingen om geld in het laatje te brengen.
Tijdens hun wekelijkse bespreking kwamen de leerlingen zelf met de wens om van hun zuurverdiende centjes 40 Euro te doneren aan de aardbeving.

Na een eigen intern onderzoek en debat kwam voor de leerlingen het Rode Kruis als beste organisatie uit de bus.

Jullie zijn een TOP-klas!

Doe ook een gift

Vanaf maandag 6 februari werden delen van Turkije en Syrië getroffen door zware aardbevingen en naschokken. De materiële schade is enorm en de menselijke tol is onvoorstelbaar hoog. Daarom heeft Rode Kruis-Vlaanderen toen onmiddellijk 200.000 Euro vrij gemaakt uit het Noodhulpfonds voor humanitaire hulp ter plaatse. Er is echter nog veel meer nodig, lees hier meer!

Ook jij kan helpen! Doe online een gift via de knop hier boven of stort op het rekeningnummer BE93 0000 0065 6667 met vermelding 'Aardbeving'. Vanaf 40 euro is je gift voor 45% fiscaal aftrekbaar.

Het ingezamelde geld zal via de nationale verenigingen gebruikt worden voor directe humanitaire hulp aan de mensen die getroffen worden door de aardbevingen. Als Rode Kruis-Vlaanderen blijven we in nauw contact met die nationale verenigingen in het gebied.

Na 1 jaar conflict in Oekraïne, blijven we de slachtoffers steunen, ook hiervoor hebben we jouw steun nodig, lees hier meer over wat we al deden en wat er nog gepalnd is!