Volg een opleiding

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

Cursussen academiejaar 2018-2019

Tijdens het academiejaar organiseren we drie combinatiecursussen Eerste Hulp en Helper, gevolgd door een praktijkexamen.

Zaterdagcursus najaar 2018

Deze cursus is reeds gestart/afgelopen.

Donderdagavondcursus najaar 2018

Deze cursus is reeds gestart/afgelopen.

Zaterdagcursus voorjaar 2019

Deze cursus is reeds gestart/afgelopen.

Cursussen reanimeren en defibrilleren

Op drie uur tijd kan je leren hoe je een leven kan redden met onze lessen Reanimeren en Defibrilleren in het kader van een Hartveilig-project.

De Eerste Hulp-app

Nog nooit een cursus gevolgd en dus geen idee wat te doen bij een ongeval of in een noodsituatie? Al een cursus gevolgd of deze momenteel aan het volgen? Dan is de gratis eerste hulp app van Rode Kruis-Vlaanderen iets voor jou!

De app kan je in noodgevallen meteen de juiste informatie verschaffen over de handelingen die je moet toepassen. Anderzijds is de app ook een geheugensteuntje voor cursisten of kunnen ze deze gebruiken om bepaalde delen van de leerstof op hun eigen tempo in te studeren.

De app vervangt onze eerstehulpopleidingen uiteraard niet, maar kan een handig hulpmiddel zijn. Download hem in de App Store voor iOS of via de Google Play Store voor Android onder de naam "Eerste Hulp - Rode Kruis".

App Store

Play Store

Cursussen Jeugd Rode Kruis

Op zoek naar informatie over cursussen Eerste Hulp op jongerenmaat? Neem dan een kijkje op de pagina van het Jeugd Rode Kruis

+ Jeugd Rode Kruis