We breiden capaciteit noodopvang vluchtelingen Oekraïne verder uit

In opdracht van Fedasil wil Rode Kruis-Vlaanderen tegen nu woensdag een grotere opvangcapaciteit voor vluchtelingen uit Oekraïne operationeel klaar hebben. In het Ariane gebouw in Sint-Lambrechts-Woluwe, worden daartoe 1.500 opvangplaatsen in gereedheid gebracht.

Fedasil en Rode Kruis-Vlaanderen vangen op dit ogenblik in het noodopvangcentrum in Molenbeek (Home Sebrechts) zo’n 150 Oekraïnse vluchtelingen op. Dit zijn Oekraïners die reeds geregistreerd werden in Bordet of de Heysel en niet onmiddellijk via ofwel vrienden & familie of via steden & gemeenten onderdak kon geboden worden. De huidige capaciteit van het noodopvangcentrum in Molenbeek is 250 personen.

Met het nieuwe noodopvangcentrum Ariane willen Fedasil en Rode Kruis-Vlaanderen voorbereid zijn op een veel grotere instroom van vluchtelingen en dus 1.500 plaatsen beschikbaar hebben. De bedoeling van het noodopvangcentrum blijft dat mensen er 1 tot maximum 2 dagen verblijven en dan verder doorstromen naar steden & gemeenten. In die periode krijgen de vluchtelingen ruimte om al even tot rust te komen, hun verhaal te doen, zich veilig te voelen en samen met de begeleiders te bespreken wat de volgende stappen in de opvang zijn.

Rode Kruis-Vlaanderen bereidt zich voor op het openhouden van dit noodopvangcentrum voor een langere periode en start daarom ook de zoektocht naar 70 nieuwe medewerkers. Het gaat o.a. over onthaalmedewerkers, logistiek medewerker, nachtbegeleider, begeleiders voor overdag enz. Alle informatie vind je via www.rodekruis.be/oekraine/jobdag.

Op vrijdag 18 maart wordt een jobdag georganiseerd op de Ariane-site, Arianelaan 7 – 1200 Sint Lambrechts-Woluwe (van 9.00u tot 17.00u).