Studenten, we hebben jullie nodig!

Bloedserieus 2021

Naar de les, de campus of gaan feesten. Het kan ein-de-lijk weer voor studenten, zonder afstand. Tussen het inhalen van al die sociale activiteiten door, roept Rode Kruis-Vlaanderen hen ook op om even Bloedserieus te zijn. Want de bloedvoorraad staat alarmerend laag. Terwijl er elke dag mensenlevens mee gered moeten worden.

Dus, beste studenten, helpen jullie mee de voorraad weer omhoog te krijgen? Doe het voor elkaar. Bloed geven kan makkelijk in elke studentenstad.

Want 2 keer per jaar slaan Rode Kruis-Vlaanderen en studentenverenigingen de handen in elkaar. Samen organiseren ze Bloedserieus. Dat is een bloedinzameling door én voor studenten op hun eigen campus. Deelnemers krijgen een leuke goodie bag in ruil.

Maak nu een afspraak in Diepenbeek, Kortrijk, Gent, Antwerpen, Leuven of Brussel.

Opnieuw 5.000 studenten

In het voorjaar was Bloedserieus al te gast in deze studentensteden. We konden toen rekenen op 5.000 studenten die bloed gegeven hebben.

Voor deze Bloedserieus-campagne willen we opnieuw 5.000 studenten overtuigen om bloed te geven op hun campus. Voor een aantal studenten is dit al een ‘goede gewoonte’. Voor anderen wordt het de eerste keer. Maar dat is net de bedoeling van Bloedserieus.

Jaarlijks valt zo’n 10% van de donoren af wegens verhuis, tijdsgebrek, ziekte, overlijden enz. Met Bloedserieus hopen we letterlijk op nieuw bloed van studenten die nog een lange carrière als donor voor de boeg hebben.