School met een Hart

Bloed doneren mag pas vanaf 18 jaar. Maar sensibiliseren mag natuurlijk al vanaf de eerste levensjaren. Kinderen vinden het fantastisch om te horen dat je iemand kan redden met je bloed. Help ons aan kinderen vertellen dat ze ons echt kunnen helpen. Het is een geweldig thema waarmee je een hele school enthousiast kan maken. We hebben alles perfect voorbereid: een leuk spel en interessante pasklare lespakketten. Je kan direct instappen in het spel of de lespakketten gebruiken.

 

Leuk uitdagingsspel

Speciaal voor scholen hebben we een leuk maar uiterst educatief uitdagingsspel ontwikkeld. Het bestaat uit drie opdrachten:

  • Kleur je school zo rood mogelijk op de dag dat wij langskomen.
  • Leer het liedje ‘Bloed geven doet leven’ en zing het luidkeels mee met ons.
  • Vind x-aantal nieuwe bloedgevers onder de leerkrachten, ouders, familie, kennissen, vrienden, enzovoort.

Slaagt je school in de drie opdrachten? Proficiat aan alle leerkrachten en leerlingen: jullie zijn een School met een Hart! 


Nieuwsgierig? Bekijk onze video met Eric Baranyanka, zanger van de Ketnetband.

Meedoen met je school? Stel je vraag via ons contactformulier.

 

Lespakketten

Zowel voor het lager als het secundair onderwijs hebben we tal van lespakketten over bloed en bloed geven. Voor elke graad hebben we een lespakket ontwikkeld met een reeks toffe en leerrijke activiteiten. De leerkracht ontdekt samen met de leerlingen wat er allemaal komt kijken bij bloed geven. De didactische werkvormen hebben we aangepast aan het leeftijdsniveau en de interesses van de leerlingen.

Op een interactieve manier komen verschillende thema’s aan bod: waarom iemand bloed nodig heeft, wie aan wie mag geven, wat met je bloed er gebeurt na de donatie. De lespakketten bieden je de nodige houvast om een leuke en leerrijke les op te bouwen. De ondersteunende lerarenbundel geeft de beoogde doelstellingen en eindtermen aan en omschrijft de voorgestelde activiteiten stap voor stap. Je krijgt ook de nodige achtergrondinformatie.

Lespakketten voor lager onderwijs.
Lespakketten voor secundair onderwijs.