Vakantiekampen

Als kind moet je in de grote vakantie kunnen genieten, spelen en ravotten. Maar voor maatschappelijk kwetsbare kinderen is dat niet altijd het geval. Vaak hebben ze het niet alleen financieel moeilijker, ook sociaal blijven ze aan de zijlijn staan. Ze kunnen bijvoorbeeld niet deelnemen aan activiteiten omdat zoiets geld kost. Speciaal voor hen organiseert Rode Kruis-Vlaanderen vakanties in Vlaanderen en Nederland. Zo kunnen ook kwetsbare kinderen terug naar school met een mooi vakantieverhaal.

Positieve aandacht

Tijdens de vakantiekampen krijgen de kinderen veel individuele en positieve aandacht. Voor twee kinderen is er één begeleider op onze kampen. Rode Kruis-Vlaanderen zorgt voor alles: gratis vervoer, gezond eten, maar ook praktische zaken zoals een slaapzak en voldoende reservekledij.

 

Genieten met volle teugen

Deze persoonlijke aanpak werkt goed. De kinderen genieten met volle teugen. Een van de Rode Kruisvrijwilligers getuigt met een mooie anekdote:

“ Na een leuk kamp rijden we terug naar huis. Jana, een meisje van tien, houdt gedurende de hele terugweg haar ogen dicht. Zolang ze dat doet, is de vakantie nog bezig, zegt ze.

 

Minimale kostprijs

De Vakantiekampen staan open voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren van 7 tot 14 jaar. De grootste kosten van het kamp neemt Rode Kruis-Vlaanderen voor haar rekening. Aan de ouders wordt een kleine bijdrage gevraagd: 30 euro per inschrijving. Als dat niet lukt, springt het OCMW, een sociale organisatie of onze lokale Rode Kruisafdeling bij.

 

Kies jouw kamp!


Dit jaar kan je kiezen uit vijf kampen in België of een verblijf bij gastouders in Nederland. Veel plezier! 

Aanmelden voor een Vakantiekamp in 2018 kan vanaf 1 maart 2018 (12u 's middags).

 

   Nederland

Periode: 23 juli - 6 augustus 2018
Aanmelden voor Europa Kinderhulp in 2018 kan vanaf 1 maart 2018 (12u 's middags)

 

Meer info

DOWNLOAD de brochure VAKANTIEKAMPEN 2018

 

Heb je een vraag? Stel je vraag via ons contactformulier of rechtstreeks aan Peter Janssens via peterjanssens1@telenet.be 

 

Op kamp met een beperking?


Reeds verschillende jaren zijn er vragen van kinderen die buiten onze doelgroep vallen om mee op vakantie te kunnen gaan. Een bijzondere groep zijn maatschappelijk kwetsbare kinderen mét een beperking. Omwille van de hogere zorgvraag en nood aan een aangepaste omgeving kunnen deze kinderen niet terecht in het aanbod van de vakantiekampen.

Daarom zal Rode Kruis-Vlaanderen haar expertise uit de organisatie van de Vakantiekampen én de Aangepaste vakanties bundelen binnen Aangepaste Vakantiekampen. Zorgvrijwilligers, monitoren en logistieke medewerkers vullen elkaar aan om deze kinderen een optimale omkadering te geven.

De Aangepaste Vakantiekampen zijn er voor maatschappelijk kwetsbare kinderen van 7 t.e.m. 14 jaar met een beperking. In 2018 organiseren we twee Aangepaste Vakantiekampen voor de volgende doelgroepen:
Volgende kinderen komen in aanmerking voor deelname:

Kinderen met een verstandelijke beperking (type 2 buitengewoon onderwijs)
Kinderen met een motorische en/of meervoudige beperking (type 4 buitengewoon onderwijs)
De bepaling van de doelgroep gebeurde door een expertenpanel.

Aangepaste vakantiekampen in 2018

Data?

Pasen 2018:   09/04 tot en met 14/04

Herfst 2018:   29/10 tot en met 03/11


Wie?

Kinderen geboren tussen 2011 en 2004

Locatie ?

Domein Polderwind

 

Aanmelden of nog vragen ?

 Contacteer rechtstreeks  Peter Janssens  ( via  peterjanssens1@telenet.be )  of gebruik ons contactformulier