Internationale hulp door Rode Kruis-Vlaanderen

Rode Kruis-Tienen is één van de afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen. 

Rode Kruis is wereldwijd actief en biedt hulp in landen die het nodig hebben. Elk land is anders. Daarom werkt Rode Kruis-Vlaanderen altijd samen met de plaatselijke Rode Kruis- of Rode Halve Maanvereniging. Zij kennen de taal, gewoontes en gevoeligheden van de plaatselijke gemeenschap. Rode Kruis-Vlaanderen ondersteunt hun projecten met onze wetenschappelijk onderbouwde expertise en financiële steun.

Veilig water en sanitair

Rode Kruis-Vlaanderen helpt bij de uitbouw van goede water- en sanitaire voorzieningen. Naast herstel en de installatie, gaat Rode Kruis van deur tot deur om mensen te informeren over het belang van veilig water, sanitair en hygiëne. Zo helpen we heel wat ziektes voorkomen, ook op lange termijn.

Eerste hulp is belangrijk

In België staat bij een noodgeval al na enkele minuten een ambulance voor de deur. In landen waar niet meteen een dokter in de buurt is, is zowel op het platteland als in de steden nood aan mensen met kennis van eerste hulp. Daarom helpt Rode Kruis-Vlaanderen de lokale Rode Kruisverenigingen om meer mensen beter op te leiden in eerste hulp, met aangepaste technieken en richtlijnen per land.

Noodhulp

Een dodelijke aardbeving, een verwoestende overstroming … Rode Kruis is meteen ter plaatse om in actie te schieten en noodhulp te bieden. Sneller en efficiënter dan wie ook.

Bij een ramp bieden wij, als lokale Rode Kruismedewerkers, meteen hulp. Als wij het nodig achten, kunnen ze een beroep doen op ons wereldwijd netwerk. Rode Kruis-Vlaanderen zorgt voor financiële steun, hulpgoederen aankopen en transporteren, of een speciaal interventieteam.

Na een ramp blijft Rode Kruis ter plaatse om mee te werken aan het herstel op lange termijn.

 

Voor meer info : 

https://www.rodekruis.be/wat-doen-we/hulp-wereldwijd/