Aangepaste vakanties

“Mijn man is gedeeltelijk verlamd na een hersenbloeding. Vroeger gingen we veel op reis, nu kan dat niet meer. Dankzij het Rode Kruis zijn we deze zomer toch een weekje samen weg geweest. Dat deed zo’n deugd!” Sigriet, 49 jaar.

"Ik zit  sinds enkele jaren in een rolstoel. Ik ging vroeger al eens op vakantiekamp, maar nu kan dat niet meer. Dankzij het 6-daagse aangepaste vakantiekamp kan ik toch nog met leeftijdsgenootjes plezier maken!" Mila, 9 jaar.

Een vakantie op Domein Polderwind, dat is een vakantie in een gloednieuw viersterren hotel! Meer nog, het is een vakantie die pérfect is afgestemd op jouw noden als vakantieganger of als mantelzorger. Een weekje zonder zorgen. Onze goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers zorgen er dag en nacht voor jou. Ze voorzien een hele hoop activiteiten en excursies en begeleiden je met plezier. Uiteraard beslis jij zelf of je hieraan wenst deel te nemen. Kortom: het enige wat jij nog hoeft te doen, is genieten!

 

Zorgeloos genieten

Onze Aangepaste Vakanties zijn een vakantieformule die perfect is afgestemd op je noden. Je verblijft op een unieke locatie met aangepaste accommodatie en voorzieningen. Goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers zorgen dag en nacht voor je. Zo hoef je alleen nog maar te genieten. Je kiest zelf of je deelneemt aan de vele activiteiten en excursies.

Voor wie?

 

Vakantieweken 2019

De vraag naar vakanties voor personen met een meervoudige of lichte/matige verstandelijke beperking is zeer groot. Daarom zijn de meeste vakantieweken gericht op deze doelgroep. Vakantiegasten met een fysieke beperking kunnen hier altijd bij aansluiten.

De vakantieweken voor personen met een fysieke beperking zijn er enkel voor deze doelgroep. Vakantiegasten met een meervou­dige of lichte/matige verstandelijke beperking kunnen zich niet aanmelden voor deze vakan­tieweken

" Help Jeanne "

 " Sinds mijn zware val heb ik wat hulp nodig bij het opstaan, iemand die mijn rolstoel duwt op uitstap, … Dat lijken misschien kleine dingen, maar zonder de hulp van vrijwilligers kan ik niet meer alleen op vakantie. Daarom is die ondersteuning voor mij écht onbetaalbaar.” Jeanne, 62 jaar  "

Ben jij op zoek naar een vakantie die je nooit meer vergeet? Zit mensen helpen in je bloed? Stel je dan vlug kandidaat als vakantievrijwilliger. We zoeken zowel verpleegkundigen als zorgmedewerkers. Ervaring is niet vereist voor zorgmedewerkers. Je krijgt van ons een zorginitiatie.

Wat je zeker moet weten over Aangepaste Vakanties

Je helpt gasten met fysieke of mentale zorgbehoeften.
Je wordt ondersteund door ervaren medewerkers en nieuwe vrienden.
Je verblijft samen met de gasten vijf dagen in het gloednieuwe viersterrenhotel ‘Domein Polderwind’ in de West-Vlaamse polders

Hoe kan jij helpen ?

 

Hoe kan jij bijdragen aan dit project?

Dankzij jouw steun kunnen we deze mensen de mooiste week van hun leven bezorgen. Met je gift draag je bij aan het humanitaire werk van het Rode Kruis. Je zorgt er mee voor dat wij iedereen kunnen helpen die onze hulp of aandacht nodig heeft, in Vlaanderen en wereldwijd. Jouw bijdrage maakt dus echt een verschil. Kunnen zij op jouw steun rekenen?  

Wil je mensen met een handicap een fantastische vakantie bezorgen?

Neem contact op met

of