Eerste Hulp Opleidingen

gratis eerste hulpcursus 2018 

Op DINSDAG 13 maart startte de cursus eerste hulp/helper.

Bent u er niet bij?
geen nood, volgend (voor)jaar wordt er weer eentje georganiseerd!

 

 

Kan jij helpen? Doe de test!

Je kind dat van de fiets valt en een schaafwonde of een breuk oploopt, je partner die getroffen wordt door een hartstilstand, je collega die plots onwel wordt … het kan altijd en overal gebeuren!

Weet jij in zo’n situatie hoe je moet reageren? Eerste hulp is echt niet moeilijk maar het komt er wel op aan om snel én juist te reageren.

Doe alvast de test en kom te weten hoe het met jouw eerstehulpkennis is gesteld. Scoor je goed?

Fantastisch, want dan weet jij hoe je met eenvoudige handelingen misschien wel het verschil kan maken tussen leven en dood.
Niet tevreden over je resultaat? Geen nood, net daarom organiseren wij overal in Vlaanderen gratis eerstehulpopleidingen.

Start de test door hier te klikken www.rodekruis.be/doedetest

 

Dé referentie in eerste hulp

De dienst Vorming organiseert cursussen en voordrachten over ongevallenpreventie en Eerste Hulp bij Ongevallen zowel voor individuen, verenigingen of bedrijven. Daarnaast zorgen ze ook voor de opleiding en bijscholing van de eigen Rode Kruis vrijwilligers. Op aanvraag worden aangepaste hulpsessies aangeboden voor bijv. brandweer, sportclubs, OCMW, PWA diensten,...
Met hun ervaring en didactische vaardigheden zorgen de 5 lesgevers ervoor dat de lessen aan de verwachtingen van de cursisten voldoen. Deze vrijwilligers worden regelmatig bijgeschoold zodat ze steeds op de hoogte zijn van de nieuwste eerste hulp technieken. Zij worden bijgestaan door 5 ongevalsimulanten die met make-up en acteertalent zowel kleine als grote wonden echt laten lijken.  De afdeling Tielt beschikt ook over het modernste didactisch materiaal zodat de lessen op geen enkel moment saai worden.
Deze ploeg is niet alleen in Tielt actief maar helpt ook in Meulebeke, Oostrozebeke en Wielsbeke.

 

 

 

 

 

1360

bloeddonaties

1799

112 oproepen

194

verzorgingen op preventieve diensten