Aandacht voor senioren

 

Steeds meer oudere mensen voelen zich eenzaam. Ze zijn minder mobiel en raken daardoor soms sociaal geïsoleerd. Ze hebben nood aan menselijk contact. Onze vrijwilligers staan klaar om kwetsbare en eenzame ouderen te helpen.

Via het project "Thuis in mijn tehuis" bieden we ondersteuning in zorginstellingen. Het personeel heeft er de handen vol met medische en praktische hulp zodat er vaak geen tijd is voor een goed gesprek met de bewoners. Onze vrijwilligers gaan er daarom regelmatig op bezoek en maken tijd voor persoonlijke aandacht en samenzijn.
"Thuis in m'n tehuis" kan in Tielt rekenen op twaalf vrijwilligers die actief zijn in het woon- en zorgcentrum Sint-Andries. Ze begeleiden de bewoners bij uitstappen of gaan met hen naar de wekelijkse markt. Ieder jaar op Witte Donderdag verrassen ze de gasten van Mivalti met paaseieren. Ze steken een handje toe bij ontspanningsactiviteiten of bij een feestje. Enkelen komen ook dagelijks helpen bij de maaltijdbegeleiding van de bewoners.
De dankbaarheid van zowel bewoners als het personeel zijn voor hen een grote stimulans.
Voor dit werk zijn er steeds handen te kort. Wie zich geroepen voelt om met de bejaarden van het WZC te werken en samen met hen vele mooie momenten wil delen, neemt best contact op met Eveline Wielfaert via socialehulpverlening@tielt.rodekruis.be  Het Rode Kruis zorgt natuurlijk voor de nodige opleidingen en/of bijscholingen.

 

1360

bloeddonaties

1799

112 oproepen

194

verzorgingen op preventieve diensten