Rode Kruis organiseert jaarlijkse stickeractie ten voordele van plaatselijke hulpacties

13/04/16

Van 28 april tot en met 12 mei 2016 organiseert Rode Kruis-Vlaanderen zijn jaarlijkse stickeractie. Ook de vrijwilligers van onze afdeling Rode Kruis-Tervuren zullen met focus op 28 april tem 30 april 2016 post vatten aan kruispunten en grootwarenhuizen in Tervuren, Vossem en Wezembeek-Oppem om stickers te verkopen aan de bevolking.

Rode Kruisstickers op maat van de afdeling

De opbrengst van de actie gaat zoals elk jaar naar de lokale werking. Daar waar je de sticker koopt, komt ook het geld terecht. In het geval van onze afdeling zal het vooral besteed worden om de huur van de ziekenwagenstandplaats en opslagruimte te financieren, het materiaal te onderhouden en nieuw materiaal aan te kopen. Daarnaast is er ook geld nodig voor de opleiding en bijscholing van de vrijwilligers. Dat het geld lokaal besteed wordt, staat ook te lezen op de sticker zelf. Onze afdeling verkoopt namelijk ook een gepersonaliseerde sticker met de afdelingsnaam erop. Een primeur in de lange geschiedenis van de Rode Kruissticker!

De Rode Ridder siert de sticker

Voor de afbeelding op de stickers wordt echter wel vastgehouden aan traditie en werd een figuurtje uitgezocht dat momenteel erg populair is. Het personage dat dit jaar de beroemde, beruchte en felbegeerde sticker van Rode Kruis-Vlaanderen zal sieren is de Vlaamse stripheld bij uitstek, de onbaatzuchtige redder in nood, de hoofdrolspeler in menige kinder- en volwassenfantasie: de Rode Ridder.

Brede werking

Onze Rode Kruisvrijwilligers zijn elke dag op diverse terreinen actief. Ze verlenen onder meer hulp en psychosociale bijstand bij rampen, organiseren eerstehulpposten op evenementen en sportwedstrijden, geven gratis eerstehulpopleidingen aan de bevolking en organiseren heel wat zorgactiviteiten voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Het Rode Kruis telt over heel Vlaanderen bijna 14.000 vrijwilligers en 250 afdelingen die het hele jaar door helpen helpen.

U kan onze afdeling Tervuren steunen door een sticker van 5 euro te kopen bij onze Rode Kruisvrijwilligers die post zullen vatten aan het Vier-Armen-kruispunt, de grootwarenhuizen in en rond Tervuren. Voor meer informatie kan u steeds terecht op http://www.rodekruis.be/afdeling/tervuren.

Onze lokale afdeling wenst al de mensen te danken die dit jaar de afdeling Rode Kruis-Tervuren mee steunen door de beroemde sticker te kopen op grondgebied Tervuren.


Verwante items

23.483

Gereden kilometers

462

Ziekenvervoeren 2016

54

Aantal vrijwilligers