Opleiding

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

 • Opleiding volgen

  Jaarlijks organiseert onze afdeling een Eerstehulpopleiding en iedere derde dinsdag van de maand wordt een cursus reanimeren en defibrilleren ingericht.

  Beide cursussen zijn gratis.


  Eerstehulpopleiding en Helper

  Wat te doen in levensbedreigende situaties? Een Eerstehulpopleiding kan hierbij helpen!

  In deze lessen leer je meer over reanimatie en defibrillatie, verslikking, bloedingen, huid- en brandwonden, beroerte...

  De lessen starten op woensdag 7 maart 2018! De cursus duurt drie weken met telkens les op woensdag en vrijdag. Dit in ons lokaal te Kerkkouterstraat 1 in 9520 Bavegem van 20u00 tot 22u00.

  Data van de Eerstehulpopleiding:

  7, 9, 14, 16, 21, 23 en 28 (examen) maart 2018.

  Aansluitend kan je, indien gewenst, eveneens de vervolgcursus Helper volgen. In deze cursus kom je meer te weten over epilepsie, steken en beten, vergiftiging, elektriciteitsongevallen, het aanleggen van verbanden...

  Data van de vervolgcursus Helper:

  eveneens zes lessen en aansluitend een examen: 18, 20, 25, 27 april 2018 en 2, 4, 9 (examen) mei 2018.

   

   

  Reanimeren en defibrilleren

  Sta niet machteloos te kijken bij hartfalen! Sint-Lievens-Houtem is door Rode Kruis Vlaanderen erkend als een hartveilige gemeente. Om deze erkenning te halen heeft onze gemeente AED-toestellen aangekocht en voorzien aan het gemeentehuis en aan de sporthal. Deze hangen allebei buiten en kunnen in noodsituaties door iedereen worden geraadpleegd.

  Om de lokale bevolking van Sint-Lievens- Houtem te leren werken met deze AED-toestellen richt onze afdeling elke derde dinsdag van de maand de cursus reanimeren en defibrilleren in. Enkel tijdens de zomermaanden juli en augustus wordt er geen cursus voorzien. Iedereen is meer dan welkom (na voorafgaande inschrijving) en ook deze cursus wordt volledig gratis aangeboden.

   

  + Zoek een opleiding