Stickeractie levert 2.600.000 euro op: bedankt!

De stickeractie zit erop en heeft een mooi resultaat opgeleverd: er zijn zo’n 520.000 stickers verkocht, goed voor 2.600.000 euro. Die opbrengst is erg welkom na de moeilijke corona-jaren. We willen iedereen die 1 of meerdere stickers gekocht heeft dan ook enorm bedanken, want deze steun hadden de lokale vrijwilligersafdelingen broodnodig. Nu kunnen ze na 2 zware jaren eindelijk terug in hun werking investeren.

“We voelden het meteen op de eerste dag. Toen we het startschot van de stickerverkoop gaven op 21 april, scheen ook de eerste lentezon. En dat merk je ook in de verkoop. De mensen zijn goedgemutst – zowel onze vrijwilligers als de kopers – waardoor de stickers als zoete broodjes de deur uit gingen.” getuigt Peter Janssens, afdelingsvoorzitter van Rode Kruis-Tienen.

Lesmateriaal, reanimatiepop, interventiekledij en veel meer

Dankzij dit resultaat kunnen de 228 lokale Rode Kruis-afdelingen eindelijk weer in hun werking gaan investeren, om zo lokaal het verschil te maken. De afdeling Oud-Turnhout kan bijvoorbeeld een nieuwe reanimatiepop kopen, alsook nog wat ander oefenmateriaal voor hun eerstehulpopleidingen.

“Noodgedwongen waren we al een tijdje de aankoop van de nieuwe reanimatiepop en lesmaterialen aan het uitstellen. Maar dat was eigenlijk niet langer vol te houden: het oefenmateriaal was echt aan vervanging toe - in die mate dat we zelfs een tijdje het lesmateriaal van een andere afdeling hebben moeten gebruiken. Dus we zijn vanzelfsprekend enorm blij dat we er nu wel het budget voor kunnen vrijmaken door deze stickerverkoop.” Jos Matheeussen, Afdelingsvoorzitter Rode Kruis-Oud-Turnhout

Verder investeren de lokale Rode Kruis afdelingen onder andere in ambulances, interventiekledij en materiaal voor eerstehulpposten. Rode Kruis-Vlaanderen wil dan ook iedereen bedanken die de voorbije twee weken zijn steentje bijgedragen heeft.

Bedankt Vlaanderen, voor alle steun

Het is fijn om te zien dat alle Vlamingen hun lokale Rode Kruis afdelingen zo steunen. We willen alle stickerkopers dus enorm hard bedanken. En uiteraard ook een pluim op de hoed van alle vrijwilligers die zich de voorbije 14 dagen tomeloos hebben ingezet.