Donorcentrum Brugge 10 jaar

186.123 keer dank u wel!

We vieren feest want het donorcentrum van Rode Kruis-Vlaanderen in Brugge bestaat 10 jaar! In dit decennium kwamen talloze donoren langs om bloed, plasma of bloedplaatjes te geven.

In totaal spreken we zelfs van 186.123 donaties, waarvoor een welgemeend merci natuurlijk niet mag ontbreken. Uiteraard ook een grote ‘dank u wel’ aan al onze medewerkers en vrijwilligers die het donorcentrum bemannen.

Brugse donaties in cijfers

In totaal zijn in Brugge de afgelopen 10 jaar 186.123 donaties gedaan. Daarvan waren er 59,9% plasmadonaties, 30,6% bloeddonaties en 9,5% donaties van bloedplaatjes. Jaarlijks ontvangen we zo’n 5.600 unieke donoren.

Bloed, plasma en bloedplaatjes geven zit de inwoners van Brugge duidelijk in…het bloed. En we hebben iedereen hard nodig want de bloed- en plasmavoorraad is niet op het juiste peil. Dus bij dezen: een warme oproep om bloed of plasma te komen geven. Zowel actieve als nieuwe donoren zijn héél welkom. Het is een klein gebaar dat een grote impact kan hebben op iemands leven.

Ons adres: Donorcentrum Brugge, Stationsplein 10 - 8000 Brugge. Op voorhand een afspraak maken zorgt ervoor dat alles efficiënt kan verlopen.