Opleidingen organiseren

Ja, ik wil me inschrijven voor een cursus eerste hulp

Altijd iemand in de buurt die kan helpen...

Stel dat er straks iemand van je gezin of een collega iets overkomt. Weet je dan hoe je moet reageren? Kan je eerste hulp toedienen bij een verstuiking, een brandwonde of hartfalen? Wij vinden het belangrijk dat mensen elkaar kunnen helpen. Via onze opleidingen leren we je de juiste vaardigheden aan om eerste hulp te bieden. Zo weet je wat je moet doen als er iets gebeurt.

Wie snel kan optreden na een ongeval, voorkomt vaak erger. Eerste hulp verlenen is makkelijker dan je denkt want met kleine, eenvoudige handelingen kun je al veel doen. Een brandwonde afkoelen onder de kraan, een bloeding onder controle houden met een drukverband... Het Rode Kruis wil het je graag leren. Zo is er altijd iemand in de buurt die hulp kan bieden als er iets gebeurt.

Dé referentie in eerste hulp

Mensen zelfredzaam maken is onze missie. Onze lesgevers zijn goed opgeleid en beschikken over uitstekend didactisch lesmateriaal. We maken de oefeningen zo realistisch mogelijk en praktijkbeleving staat centraal. Al onze eerstehulprichtlijnen en -publicaties zijn wetenschappelijk onderbouwd. We volgen actief de internationale richtlijnen en vullen ze aan met onze jarenlange expertise, ervaring en onderzoek. Deze ‘evidence-based’ aanpak garandeert dat we altijd de beste adviezen geven.

Opleidingen

We starten regelmatig (normaal in september en januari) met een cursus EHBO, aangevuld met een extra les AED gebruik. Voor meer informatie contacteer onze verantwoordelijke Vorming : vorming@schoten.rodekruis.be

Ook geven we regelmatig themalessen die 1 aspect van de hulpverlening behandeld : bv ehbo bij baby's en kinderen, sportongevallen, enz.

De cursus is gratis. De cursusboeken kan u bestellen aan een democratische prijs tijdens de eerste les.  Daar het een zeer praktische cursus is, worden er slechts 20 cursisten toegelaten. U mag zich dan ook telkens aanbieden in gemakkelijke kledij.

Ja, ik wil een opleiding EHBO volgen !

Als je eerst wat meer informatie wil over de verschillende opleidingen die ingericht worden bij Rode Kruis-Vlaanderen en Rode Kruis-Schoten kan je via de volgende link te weten komen :

MEER INFORMATIE OVER OPLEIDINGEN

Binnenkort start een nieuwe cursus Eerste Hulp. Indien u interessse heeft, vind u hier meer info en kan u zich onmiddellijk inschrijven.

Ja, ik wil me inschrijven voor een themales

 

Ja, ik wil me inschrijven voor een cursus eerste hulp

 

Indien je nog vragen hebt, gelieve dan de verantwoordelijke leergangen te contacteren :

heidi.herrygers@vrijwilliger.rodekruis.be

 

Wil je alvast eens kijkan wat je er nu van kent : TEST JE KENNIS OVER EHBO hier ....  

Als U daarna interesse heeft om vrijwilliger te worden bij onze hulpdienst of als U gewoon zich verder wenst te verdiepen kan U onmiddellijk daarna een gespecialiseerde cursus volgen dewelke u in staat stelt om deel uit te maken van een geweldige ploeg hulpverleners !

 

Ja, ik heb interesse in vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis-Schoten