Opleidingen

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

Elk jaar organiseren we minimum 1 volledige cursus eerste hulp in onze lokalen maar we kunnen ook bij jou langskomen. WIl je hier meer informatie over, laat het dan zeker weten! Hieronder vind je onze planning voor het komende jaar

 • Cursus Eerste Hulp

  Een basiscursus voor personen vanaf 16 jaar. Je leert hoe je moet reageren in een noodsituatie en hoe je gepast eerste hulp kan verlenen. Ook de verzorging van vaak voorkomende aandoeningen komt aan bod. Na deze cursus kan je het praktijkexamen afleggen, hiervoor moet je wel nog apart inschrijven. Als je slaagt voor het praktijkexamen, krijg je een brevet 'Eerste hulp'.  

  Deze cursus gaat door op woensdag 29/1, 5/2, 12/2 en 19/2, telkens van 19u tot 22u

  De cursus is volledig gratis. Je kan vrijblijvend het handboek "Help! Eerste hulp voor iedereen" aankopen voor de prijs van €25.

  Inschrijven kan via onderstaande link

  + Schrijf je hier in
 • Cursus Helper

  De cursus Helper is een vervolgcursus, die volgt op de basiscusus Eerste hulp. Je hebt de basiscursus dus reeds achter de rug. In deze cursus leer je verschillende aandoeningen en letsels verzorgen. We verfijnen je vaardigheden. Na deze cursus kan je het praktijkexamen afleggen, hiervoor moet je wel nog apart inschrijven. Als je slaagt voor het praktijkexamen, krijg je een brevet 'Helper'.  

  Deze cursus gaat door op woensdag 4/3, 11/3, 18/3 en 25/3, telkens van 19u tot 22u.

  De cursus is volledig gratis. Je kan vrijblijvend het handboek "Help! Eerste hulp voor iedereen" aankopen voor de prijs van €25

  Inschrijven kan via onderstaande link

  + Schrijf je hier in