Opleidingen

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

Elk jaar organiseren we minimum 1 volledige cursus eerste hulp in onze lokalen maar we kunnen ook bij jou langskomen. WIl je hier meer informatie over, laat het dan zeker weten! Hieronder vind je onze planning voor het komende jaar

 • Cursus Eerste Hulp

  Een basiscursus voor personen vanaf 16 jaar. Je leert hoe je moet reageren in een noodsituatie en hoe je gepast eerste hulp kan verlenen. Ook de verzorging van vaak voorkomende aandoeningen komt aan bod. Na deze cursus kan je het praktijkexamen afleggen, hiervoor moet je wel nog apart inschrijven. Als je slaagt voor het praktijkexamen, krijg je een brevet 'Eerste hulp'.  

  Deze cursus gaat door op zaterdag 5 en zondag 6 oktober, beide dagen van 8u30 tot 16u30. Het examen valt binnen deze uren.

  De cursus is volledig gratis. Je kan vrijblijvend het handboek "Help! Eerste hulp voor iedereen" aankopen voor de prijs van €25.

  Inschrijven kan via onderstaande link

  + Schrijf je hier in
 • Cursus Helper

  De cursus Helper is een vervolgcursus, die volgt op de basiscusus Eerste hulp. Je hebt de basiscursus dus reeds achter de rug. In deze cursus leer je verschillende aandoeningen en letsels verzorgen. We verfijnen je vaardigheden. Na deze cursus kan je het praktijkexamen afleggen, hiervoor moet je wel nog apart inschrijven. Als je slaagt voor het praktijkexamen, krijg je een brevet 'Helper'.  

  Deze cursus gaat door op zaterdag 12 en zondag 13 oktober, beide dagen van 8u30 tot 16u30. Het examen valt binnen deze uren.

  De cursus is volledig gratis. Je kan vrijblijvend het handboek "Help! Eerste hulp voor iedereen" aankopen voor de prijs van €25

  Inschrijven kan via onderstaande link

  + Schrijf je hier in
 • Cursus Helpertje

  Een cursus Eerste Hulp voor kinderen van 10 tot 12 jaar. 

  Wat moet ik doen bij een ongeval? Hoe reanimeer ik? Hoe verzorg ik een schaafwonde? Op al deze vragen krijg je een antwoord.

  Deze cursus gaat door op zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u30. Er wordt les gegeven op 19/10, 26/10, 2/11, 9/11 en 16/11. We sluiten de cursus af met een praktijkexamen op 30/11.  

  De cursus is volledig gratis. Je kan vrijblijvend een cursusboek aankopen voor de prijs van €9.

   Inschrijven kan via onderstaande link

  + Schrijf je hier in
 • Initiaties Eerste Hulp voor kinderen

  We hebben verschillende initiates in de aanbiedingen, op maat van je kind. 

  De kinderen leren enkele basisprincipes van Eerste Hulp (een huidwonde verzorgen, alarmeren, ...)

  Deze korte lessen worden georganiseerd op zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u30. 

       19/10 of 16/11 voor kinderen van 6-8 jaar

       26/10 voor kinderen van 8-10 jaar

       2/11 voor kinderen van 10-12 jaar

       9/11 voor kinderen van 12-14 jaar

  De initiaties zijn volledig gratis. Je kan vrijblijvend een handboekje aankopen voor de prijs van €1,50.

  Inschrijven kan via onderstaande link

  + Schrijf je hier in