Stickeractie 2019 in Ravels, Weelde & Poppel

Exclusieve Playmobilvrijwilligertjes sieren Rode Kruissticker

 Met trots stellen we vandaag onze nieuwe sticker voor. De alom bekende speelfiguren van Playmobil krijgen dit jaar de eer om dé Rode Kruissticker, wereldbekend in Vlaanderen, te sieren. De figuurtjes werden voor de gelegenheid én voor de allereerste keer omgetoverd tot exclusieve miniatuur Rode Kruisvrijwilligers.

 Mini-held

 Met  haar bekende speelfiguren van 7,5 cm groot en meer dan 30 verschillende speelwerelden, prikkelt Playmobil wereldwijd de fantasie van kinderen en stimuleert hen bij het regisseren van hun eigen avonturen en rollenspellen. De fantasie van kinderen is grenzeloos – net zoals de toewijding van de vrijwilligers van het Rode Kruis om mensen in nood te helpen. Door te kiezen voor het iconische plastic poppetje als nieuwe stickerfiguur, wil Rode Kruis-Vlaanderen stimuleren dat Rode Kruishelpers een rol gaan spelen in de fantasiewereld van kinderen. Een helpende attitude kan niet vroeg genoeg aangeleerd worden! 

 Help lokale helden

 Vanaf donderdag 25 april verschijnen onze vrijwilligers weer massaal in het straatbeeld voor hun jaarlijkse stickerverkoop. En dat met slechts één doel: zoveel mogelijk stickers verkopen. Zoals elk jaar gaat de opbrengst van de stickeractie integraal naar de lokale  Rode Kruisafdelingen. Hiermee kunnen de afdelingen investeren in nieuw materiaal zoals tenten en interventiekledij of kunnen ze zorgen voor meer eerste hulp-opleidingen en bijscholingen voor hulpverleners.

Door te investeren in een sticker, help je hen dus anderen te helpen én investeer je eigenlijk ook in jezelf. De pleister die je op je wonde geplakt krijgt na een val over een haring op de camping van je favoriete festival? Juist, die is er dankzij de inkomsten van de stickeractie. 

Een tip voor iedereen die deze lokale helden wil steunen: bereid je voor en houd vanaf 25 april 5 euro in de aanslag!