Opleiding

Weet jij wat je moet doen bij een verstuiking of een breuk? Welke hulp kan je bieden bij een epilepsieaanval, een beroerte, een hersenschudding of een zonneslag? En wat bij electrocutie, vergiftiging of verdrinking? Kan jij beademen, reanimeren, een bloeding stelpen, verstikking voorkomen en een slachtoffer evacueren?
Eerste hulp, poepsimpel! 
In een eerstehulpcursus van het Rode Kruis leer je in groep hoe je hulp verleent bij kleine en grotere ongelukjes... Je leert nuttige technieken en je krijgt tientallen tips om een slachtoffer zo goed mogelijk te verzorgen. Bovendien krijg je de kans om je eerstehulpkennis regelmatig te herhalen en te oefenen. Eerste hulp leren is zo eenvoudig, waarom dus niet? 

Cursusen voor volwassenen...

Cursus Eerste Hulp

Je leert kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen. Ook vergiftigingen en hoofd- en wervelletsels komen aan bod en de aanpak van een hartaanval of een beroerte. Bovendien leer je reanimeren. En het belangrijkste van allemaal, je leert hoe je zo’n eerstehulpsituatie nu eigenlijk aanpakt, of het nu om een groot of een klein ongeval gaat. Wilde je al lang weten hoe je het doet? Het kan nu in slechts 12 uur!  

Cursus Helper (vervolgcursus)

Ben ja na de cursus 'Eerste Hulp' op je honger blijven zitten? Wil je je vaardigheden verder verfijnen? Volg dan de cursus Helper, die eveneens 12 uur duurt. Je komt er meer te weten over flauwte, hersenschudding, insectensteken en tekenbeten, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, zonneslag en hitteslag, epilepsie, koortsstuipen, diabetes en amputatie.

De cursus Helper gaat van start na het evaluatiemoment van  de cursus Eerste Hulp. Op het einde van de cursus kan je een examen afleggen en een brevet Helper behalen.

Zit je nog met vragen? Aarzel niet om een mailtje te sturen naar vorming@poperinge.rodekruis.be.

Opleiding reanimeren en defibrilleren (hartveilig)

Om mensen met een hartstilstand echt te kunnen redden en dus hartveilig te zijn, moeten omstaanders snel en juist kunnen reageren. Direct reanimeren met een AED-toestel verdubbelt de overlevingskansen van een slachtoffer.

Daarom organiseert Rode Kruis Poperinge opleidingen om het AED-toestel te leren gebruiken bij de reanimatie. Bij elke opleiding kunnen de cursisten oefenen met een AED-trainingstoestel op een reanimatiepop. 

Meer informatie omtrent het project hartveilig? Klik zeker eens op volgende link:

Project Hartveilig

Wil je weten wanneer de eerstvolgende sessie in Poperinge wordt georganisseerd? Neem zeker eens een kijkje op volgende pagina:

Poperinge Hartveilig

Eerste hulp op kindermaat?

Ben je tussen 10 en 16 jaar? Wil je graag leren hoe je wonden verzorgt? Of hoe je een verband aanlegt? Of zelfs hoe je iemand in nood kan reanimeren? Kom dan bij Jeugd Rode Kruis leren hoe het moet! Jeugd Rode Kruis Poperinge organiseert de lessenreeks Helpertje (10 tot en met 12 jaar) en Junior helper (13 tot en met 15 jaar). Voor de kinderen die de lessen gevolgd hebben en zin hebben, is er ook een maandelijkse fantastiche JRK - activiteit! 

Info? Dat kan door een mailtje te sturen naar jeugd@poperinge.rodekruis.be of door een kijkje te nemen op onderstaande link:

Jeugd Rode Kruis

 

 

  • Opleidingen volgen of organiseren

    Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Je kan in jouw buurt opleidingen volgen of zelf een opleiding organiseren.

    + Zoek een opleiding