JRK-archief '15-'16

JRKamp - In de ban van de ringen...

Elk jaar organiseert JRK Pops een kamp voor alle leden van het Poperingse Jeugd Rode Kruis. Dit jaar trok de enthousiaste bende naar het Aalterse scoutslokaal 'De Kattenberg'. Het kamp vond dit jaar plaats van maandag 1 augustus tot en met vrijdag 5 augustus en had als thema 'In de ban van de ringen!'. Neem hieronder alvast een korte inkijk in het dagboek van het Poperingse Jeugd Rode Kruis of klik verder om de schitterende foto's te bekijken!

LEES MEER

BEKIJK HIER MEER FOTO'S

Activiteit 14 mei 

Zaterdag 14 mei verzamelden de Tibia's, Garrot's en Magill'n aan het lokaal in de Gasthuisstraat om er per geleding een toffe voormiddag te beleven. Terwijl de oudste JRK'ers, de Magill'n, hun knutselkunsten mochten demonstreren konden de Tibia's genieten van een echte teambuilding! Na enkele vertrouwensspelletjes bij het lokaal, vertrokken ze richting het Tsjoekebos. Om de tocht spannend te maken kregen ze de opdracht om per groepje een stok met zich mee te dragen. Zo hing iedereen van de groep letterlijk en figuurlijk aan elkaar. Eenmaal in het bos aangekomen kregen ze nog een hindernissenparcours voorgeschoteld.

De Garrot's konden genieten van de activiteit 'Rieke vs. Wouter'. In deze activiteit werd de groep in tweeën gedeeld. Einddoel? Zoveel mogelijk punten verzamelen door blikken om ver te schieten. Rekkers om de blikken mee om ver te schieten werden verdiend tijdens een hoop verschillende amusante spelletjes zoals 'capture the flag', boerengolf, waterestafette, ...

Conclusie? We mogen terugblikken op een geslaagde activieit voor de verschillende geledingen. De stralende gezichten van de JRK'ers waren hiervan het duidelijkste bewijs!

BEKIJK HIER MEER FOTO'S  

   

Stickerverkoop

Ook het Poperingse Jeugd Rode Kruis droeg zijn steentje bij aan de jaarljkse stickerverkoop. In totaal werden er 4000 stickers verkocht, waarvan het Poperingse Jeugd Rode Kruis er een kleine 800 van verkocht. Aangezien het JRK de laatste stickers ook verkocht kreeg, mochten ze nog genieten van een heerljik fris ijsje.

LEES MEER

Rode Kruis - feest

Zaterdag 16 april trokken heel wat Poperingse JRK'ers samen met hun leiding naar het plezierige Bobbejaanland. Terwijl de oudsten zich waagden op attracties zoals de razendsnelle achtbaan 'Typhoon', genoten de kleinere JRK'ers samen met hun leiding van de kalmere attracties zoals de 'Revolution'. Alle attracties werden tot in de kleinste puntjes getest en goed bevonden. 's Middags werd er in het Rode Kruis - dorp gepicknickt. 's Avonds keerden alle JRK'ers tevreden terug huiswaarts!

Zwerfvuilactie! 

Op zaterdag 19 maart nam het Poperingse Jeugd Rode Kruis deel aan de jaarlijkse zwerfvuilactie. Met een twintigtal enthousiastelingen nam JRK Pops de Poperingse deelgemeente Proven, en enkele omliggende wegen onder handen. Als bedanking konden de enthousiastelingen na de actie genieten van heerlijke croque monsieurs! 

Activiteit JRK: 27 februari 

Zaterdagavond 27 februari mochten de Poperingse JRK'ers genieten van een avondactiviteit. Elke geleiding kreeg zijn eigen activiteit voorgeschoteld. De jongste geleding, de Tibia's, kreeg van de 'politie' de opdracht om op zoektocht te gaan. Met hun zaklamp trotseerden ze het donker en vonden zo uiteindelijk de tanden van de beruchte Dracula terug! 

De middelste leeftijdsgroep, de Garrot's, gingen op tocht door Poperinge. Op elk kruispunt losten ze een opdracht op om zo het vervolg van hun weg te weten te komen. Doorheen hun tocht verzamelden de Garrot's ook stukjes van een rebus, die ze tegen het einde van de activiteit oplosten.  

De Magill'n, de oudste geleding, trok voor hun avondactiviteit naar het donkere bos. Daar mochten ze genieten van een ganse hoop bosspelen. Zo kregen ze onder meer 'Capture - the - Flag' voorgeschoteld. We mogen met andere woorden dus terugblikken op een geslaagde activiteit! 

Foto's ouderavond online!      

Vlak voor het ingaan van de kerstvakantie bracht Jeugd Rode Kruis Poperinge een schitterende live - versie van de Kampioenen. De jaarlijkse ouderavond van het Poperingse Jeugd Rode Kruis ging dan ook over de kampioenen die bloed gingen gaan geven...

Was je niet aanwezig maar krijg je toch graag een indruk hoe het er aan toe ging? Of was je wel aanwezig en kijk je graag even terug naar onze kampioenen? 

Activiteit JRK: 30 januari! 

Op zaterdag 30 januari verzamelden de JRK'ers aan het lokaal in de Gasthuisstraat. De stralende gezichten maakten duidelijk dat de JRK'ers de activiteit helemaal zagen zitten. Tijdens de activiteit maakten de jongeren kennis met de wondere wereld van het bloedeven.

Het invullen van de nodige formulieren en rebussen was de eerste stap. Daarna mochten de JRK'ers zich melden bij de dokter, die vakkundig berekende hoeveel bloed er in het lichaam van de kinderen zit, en hoeveel ze er mogelijks konden doneren. Vervolgens gingen de JRK'ers op visite bij de verpleegsters, die hen uitlag gaven over de bloedafname en eens hun bloeddruk en pols maten. 

Tot slot mochten de JRK'ers nog genieten van een drankje om terug op krachten te komen. De activiteit werd afgerond met nog enkele spelletjes.

         

JRK POPS iets voor jou?

Het Rode Kruis op kindermaat!